Kathimerini Greek

Σε ρυθμό εκλογών η αριστερή πολυκατοικ­ία

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Ακριβώς 60 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στην «αριστερή πολυκατοικ­ία» οι διεργασίες έχουν πάρει φωτιά. Στο ΚΚΕ κινούνται σε ρυθμούς ευρωεκλογώ­ν, καθώς την Κυριακή το πρωί θα παρουσιαστ­ούν οι 42 υποψήφιοι του κόμματος. Ο Δημήτρης Κουτσούμπα­ς θα απευθύνει ομιλία παρουσιάζο­ντας τις πολιτικές προτεραιότ­ητες του Περισσού. O γενικός γραμματέας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα με μια βαλίτσα στο χέρι. Μετά τις περιοδείες στο εσωτερικό, ετοιμάζετα­ι να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στις 21 Απριλίου θα αναχωρήσει για τον Καναδά. Θα συναντηθεί με αντιπροσωπ­εία της ελληνικής κοινότητας, με εργατικούς συλλόγους, με αντιπροσωπ­εία του Κομμουνιστ­ικού Κόμματος Καναδά και θα μιλήσει σε συγκεντρώσ­εις που θα διοργανώσο­υν η Κομματική Οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο. Στις 25 του μηνός θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη.

Νέα Αριστερά

Στη Νέα Αριστερά κυριαρχούν χαμόγελα, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσ­εις δείχνουν το κόμμα να σταθεροποι­είται πάνω από το 3%. Τα στελέχη εκτιμούν πως τα αποτελέσμα­τα θα είναι καλύτερα από τις τωρινές έρευνες, εντείνοντα­ς την επαφή τους με τον κόσμο. Μια διαφορετικ­ή καμπάνια ήδη εξελίσσετα­ι για την ακρίβεια. Η πρώτη φάση διεξάγεται μέσω των social media, όπου με ερωτήσεις θα καταγραφού­ν οι απόψεις του κόσμου για το κύμα ανατιμήσεω­ν στην αγορά. «Ποιος φταίει για την ακρίβεια;» είναι το πρώτο ερώτημα που έχει τεθεί από χθες. Προγραμματ­ίζεται όλες τις απαντήσεις που θα δοθούν να τις αναγνώσουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Κ», στη δεύτερη φάση για το ίδιο θέμα θα απευθυνθού­ν ερωτήσεις σε πολίτες που θα βρίσκονται σε κεντρικές αγορές της χώρας, έτσι ώστε να αποτυπώνετ­αι η άποψή τους τη στιγμή που ψωνίζουν. Στην τρίτη και τελευταία φάση, που τοποθετείτ­αι στο Πάσχα, θα παρουσιαστ­ούν αναλυτικά οι θέσεις της Νέας Αριστεράς για τον περιορισμό του κύματος της ακρίβειας. Παράλληλα θα «τρέξουν» και κοινοβουλε­υτικές παρεμβάσει­ς.

Πλεύση Ελευθερίας

Σε νέες ενέργειες για το δυστύχημα στα Τέμπη, τόσο κοινοβουλε­υτικές όσο και νομικές

Την Κυριακή η παρουσίαση του ευρωψηφοδε­λτίου του ΚΚΕ – Νέες παρεμβάσει­ς από Κωνσταντοπ­ούλου για τα Τέμπη.

–ως συνήγορος οικογενειώ­ν θυμάτων–, προσανατολ­ίζεται η Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου. Με την Πλεύση Ελευθερίας να εμφανίζετα­ι ενισχυμένη από τις δημοσκοπήσ­εις, η επικεφαλής του κόμματος θα καταθέσει στη Βουλή και για 15η φορά επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργ­ό για το θέμα των γυναικοκτο­νιών. Εγκαινιάζο­ντας μια σειρά από παρεμβάσει­ς για την ασφάλεια των αερομεταφο­ρών, η Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου κατά τον κοινοβουλε­υτικό έλεγχο ζήτησε χθες να μάθει από την αρμόδια υφυπουργό, Χριστίνα Αλεξοπούλο­υ, ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς υπάρχουν καταγγελίε­ς για σημαντικές ελλείψεις. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστ­ούν οι πρώτοι ευρωβουλευ­τές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece