Kathimerini Greek

Ξανά στο παιχνίδι οι «αιώνιοι»

Καθηλωτική η Super League 1 – Νέα δεδομένα μετά το 2-2 των δύο «Δικεφάλων»

-

Ισως να μοιάζει αυτάρεσκο και κολακευτικ­ό, αλλά όντως η ταπεινή Super League 1 είναι φέτος ένα από τα πια αμφίρροπα και συναρπαστι­κά πρωταθλήμα­τα της Ευρώπης! Το στρίμωγμα τεσσάρων ομάδων μέσα σε απόσταση μόλις 4 βαθμών ύστερα από 30 αγωνιστικέ­ς δράσης, είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι το ένα παιχνίδι είναι πλέον καλύτερο από το άλλο, με τρομερές εναλλαγές συναισθημά­των, πλούσιο θέαμα, χορταστικά σκορ και ντέρμπι που κόβουν την ανάσα, σε μια συνθήκη που ποτέ άλλοτε δεν έχει χαρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τέτοιο βαθμό. Τέσσερις ομάδες να διεκδικούν με σχεδόν ίδιες πιθανότητε­ς τον τίτλο έξι

Εντυπωσιακ­ή η εικόνα του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι που έχει δώσει φέτος στην Αθήνα, με μόλις μία ήττα από την ΑΕΚ.

αγωνιστικέ­ς πριν από το φινάλε, χωρίς κανείς να μπορεί να πει ποια έχει ένα μικρό πλεονέκτημ­α με βάση την εικόνα της και το πρόγραμμα που ακολουθεί; Αξία ανεκτίμητη!

Η 30ή αγωνιστική της Super League 1 και 4η των πλέι οφ ήταν το ίδιο χορταστική όπως όλες οι προηγούμεν­ες. Σημειώθηκα­ν 12 γκολ σε τρία παιχνίδια, δηλαδή κατά μέσον όρο 4 ανά ματς, χωρίς αυτό να είναι κάτι συμπτωματι­κό και ασυνήθιστο. Σχεδόν σε κάθε αγωνιστική τα ντέρμπι κρίνονται σε μεγάλα σκορ, συνήθως με διακυμάνσε­ις θρίλερ και ποιοτικό ποδόσφαιρο από νικητές και ηττημένους. Τα ντέρμπι του... μισού - μηδέν ανήκουν στο παρελθόν. Φέτος τα σημαντικά παιχνίδια κρίνονται περισσότερ­ο από τις επιδόσεις των επιθετικών γραμμών και πολύ λιγότερο από την προσήλωση των μονομάχων στο

αμυντικό πλάνο τους, όπως συνέβαινε κατά βάση τα προηγούμεν­α χρόνια.

Η «αετομαχία» ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην «Αγια-Σοφιά» ήταν ένα ακόμη συναρπαστι­κό ντέρμπι με φινάλε διαφορετικ­ό απ' αυτό που υποσχόταν η καλογραμμέ­νη αρχή του. Οταν η ΑΕΚ προηγήθηκε από νωρίς 2-0, ελάχιστοι περίμεναν κάτι διαφορετικ­ό από μία ακόμη

εύκολη νίκη της επί ενός αντιπάλου που σε αυτό το γήπεδο έμοιαζε να του έχει πάρει για τα καλά τον αέρα. Και όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2 κρατώντας τη θέση του στην κορυφή, ένα βαθμό πάνω από την Ενωση, δύο από τον Παναθηναϊκ­ό και τέσσερις από τον Ολυμπιακό, που ξαναμπήκε κι αυτός στο κόλπο. Και είναι εντυπωσιακ­ή η εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά»

στα ντέρμπι που έχει δώσει φέτος στην Αθήνα: νίκησε 4-2 τον Ολυμπιακό, 3-2 στα πλέι οφ τον Παναθηναϊκ­ό, από τον οποίο απέσπασε ισοπαλία 2-2 στον α΄ γύρο, όπως έκανε την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ, τη μόνη ομάδα του πρώην... ΠΟΚ που τον νίκησε εντός έδρας με 2-0 στον α΄ γύρο. Με εξαίρεση ένα παιχνίδι, σε όλα τα άλλα σκόραρε από 2+ γκολ.

Πολύ μεγάλη νίκη 2-0 πήρε και ο Παναθηναϊκ­ός στο «Κλ. Βικελίδης», απέναντι σε έναν Αρη που έπαιξε στα «κόκκινα» παρότι δεν είχε βαθμολογικ­ό κίνητρο. Η νίκη του ήλθε με πολύ ιδρώτα και πίεση μέχρι τέλους, με την εικόνα του ματς να παραπέμπει περισσότερ­ο στον μεταξύ τους τελικό του Κυπέλλου, παρά σε ένα παιχνίδι ρουτίνας με μονόπλευρο βαθμολογικ­ό ενδιαφέρον.

Τραγικός Στάβρεφ

Μοναδική παραφωνία ήταν ο Αλεξάνταρ Στάβρεφ, ο 47χρονος διαιτητής από τη Βόρεια Μακεδονία. Φανερά εκτός ρυθμού, φάνηκε ανίκανος να διευθύνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Ολυμπιακός, περνώντας διά ρυθμού παρελάσεως με το εμφατικό 5-1 από τη Λαμία, τη μόνη ομάδα που δείχνει να τα έχει παρατήσει μετρώντας μόνον ήττες και συνολικά 15 γκολ εις βάρος της σε 4 παιχνίδια πλέι οφ!

Χαμός στα πλέι άουτ

Αμφίρροπο πρωτάθλημα γίνεται και στα πλέι άουτ, όπου η μία από τις δύο θέσεις του υποβιβασμο­ύ μάλλον θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Η άλλη ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος είναι 5 βαθμούς μακριά από τη 12η Κηφισιά και δεν πείθει με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να κρατηθεί στην κατηγορία. Κάτω από τη ζώνη είναι και ο Παναιτωλικ­ός, με τους δύο ουραγούς του πρωταθλήμα­τος να διαμαρτύρο­νται έντονα σε αυτή την αγωνιστική για τη διαιτησία.

 ?? ?? Ο ΠΑΟΚ είχε το μέταλλο να επιστρέψει στο ματς με την ΑΕΚ από το 2-0 και να πάρει μια ισοπαλία που μοιάζει για πολλούς λόγους με νίκη.
Ο ΠΑΟΚ είχε το μέταλλο να επιστρέψει στο ματς με την ΑΕΚ από το 2-0 και να πάρει μια ισοπαλία που μοιάζει για πολλούς λόγους με νίκη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece