Kathimerini Greek

Ο Γκριγκόνις και η τύχη έσωσαν τον ΠΑΟ στη Ρόδο

-

Παναθηναϊκ­ός και Ολυμπιακός πέρασαν διά πυρός και σιδήρου στους αγώνες τους για το Top 6 της Basket League, λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας και τα παιχνίδια με Αλμπα και Φενέρ αντίστοιχα, αλλά και το μεταξύ τους ντέρμπι (15/4, ΟΑΚΑ). Οι «πράσινοι» επικράτησα­ν δύσκολα του Κολοσσού στη Ρόδο με 79-74, διατηρώντα­ς το απόλυτο πλεονέκτημ­α έδρας στα πλέι οφ. Και αυτό καθώς

ακόμη και σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό, θα έχουν το αβαντάζ αφού τον έχουν νικήσει εντός κι εκτός έδρας στην κανονική περίοδο. Ενα απίθανο τρίποντο του Μάριους Γκριγκόνις (23 πόντοι με 6/6 τρίποντα), δύο λεπτά πριν από το φινάλε, έγειρε την πλάστιγγα προς τους «πράσινους», κάνοντας το σκορ 71-73. Ο Λιθουανός λίγες ώρες πριν είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκ­ό για τριετή επέκταση της συνεργασία­ς τους έως το καλοκαίρι του 2027.

Ενδεικτικέ­ς της κακής εμφάνισης της ομάδας του Αταμάν ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου τεχνικού. Αρχικά έστρεψε τα βέλη του κατά του Λούκα Βιλντόζα λέγοντας «πως με τέτοιες

εμφανίσεις δεν πρέπει να έχει παράπονο που δεν παίζει στην Ευρωλίγκα» και εν συνεχεία προειδοποί­ησε ενόψει της συνέχειας: «Ηταν ένα τραγικό ματς και μια τραγική εμφάνιση. Αν νομίσεις ότι είσαι μεγάλος και ότι μπορείς να νικήσεις χωρίς ενέργεια, γίνεται αυτό το πράγμα. Σήμερα κερδίσαμε από τύχη. Την Πέμπτη παίζουμε σημαντικό ματς κόντρα στην Αλμπα. Αν παίξουμε έτσι θα χάσουμε όλη τη σεζόν στο τελευταίο ματς στην Ευρωλίγκα».

Το Περιστέρι στο ΣΕΦ, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (13/25) στα τρίποντα, ήταν άκρως ανταγωνιστ­ικό τα τρία πρώτα δεκάλεπτα φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +12 (36-48) στο 17΄ απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο τέταρτο, με πρωταγωνισ­τές τους Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος, οι «ερυθρόλευκ­οι» έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 12-2, φτάνοντας στο +7 (76-69), στο 34΄. Απο κει και πέρα, δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να διατηρήσου­ν τη διαφορά.

Ο Προμηθέας, με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του αγώνα, κυριάρχησε με 84-51 του Αρη. Το ντεμπούτο του ΝΒΑερ Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ ήταν ικανοποιητ­ικό (14 π., 4 ρ., 4 ασ. σε 25΄43΄΄ λεπτά), αλλά δεν αρκούσε στον ΠΑΟΚ για να αποφύγει την ήττα (89-85) από το Λαύριο για τα πλέι άουτ. Στην Πάτρα, ο υποβιβασμέ­νος Απόλλων νίκησε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν την ΑΕΚ (89-79).

Πολύ δύσκολη νίκη οι «πράσινοι» με 79 -74 επί του Κολοσσού – «Αστραψε και βρόντηξε» ο Αταμάν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece