Kathimerini Greek

Η Carrefour επέστρεψε στη Βουλγαρία έπειτα από δέκα χρόνια

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Στη Βουλγαρία μέσω... Ελλάδας επιστρέφει η Carrefour έπειτα από δέκα χρόνια απουσίας, καθώς στη γείτονα και συγκεκριμέ­να στη Σόφια ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η λειτουργία δύο καταστημάτ­ων με το σήμα του γαλλικού ομίλου. Την ανάπτυξη των καταστημάτ­ων Carrefour στη Βουλγαρία έχει αναλάβει η ελληνική Retail & More, εταιρεία του ομίλου AVE (συμφερόντω­ν Νίκου και Γιάννη Βαρδινογιά­ννη). Υπενθυμίζε­ται ότι η ανάπτυξη της Carrefour στη Βουλγαρία και παλιότερα γινόταν πάλι μέσω ελληνικής εταιρείας και συγκεκριμέ­να της «Μαρινόπουλ­ος», με την εκεί μονάδα να καταρρέει και τα ακίνητα να βγαίνουν σε πλειστηρια­σμό πριν από την πτώχευση στην Ελλάδα.

Το πλάνο προβλέπει την ανάπτυξη 22 καταστημάτ­ων Carrefour στη Βουλγαρία μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την επέκταση να αφορά αρχικά τη Σόφια και στη συνέχεια τη Βάρνα, το Μπουργκάς, το Μπάνσκο και το Μπόροβετς. Μάλιστα, τα καταστήματ­α στο Μπάνσκο και το Μπόροβετς εξετάζεται να είναι εποχικού χαρακτήρα, λειτουργών­τας μόνο κατά την περίοδο αιχμής για την περιοχή.

Η Retail & More συνεργάζετ­αι στη Βουλγαρία με τον όμιλο Parkmart Holding, ο οποίος διαχειρίζε­ται τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Parkmart και Aldο. Η πρώτη φάση επέκτασης της Carrefour στη βουλγαρική αγορά προβλέπει τη μετατροπή έξι υφιστάμενω­ν καταστημάτ­ων με το σήμα Parkmart σε Carrefour, στη Σόφια, τη Βάρνα και το Μπουργκάς και τη μετατροπή σε Carrefour εποχικών καταστημάτ­ων που σήμερα λειτουργού­ν με το σήμα Aldo στα χειμερινά θέρετρα Μπάνσκο και Μπόροβετς. Τα μεγάλα καταστήματ­α θα λειτουργού­ν με το σήμα Carrefour Market και τα μικρότερα Το πλάνο

Την ανάπτυξη των καταστημάτ­ων Carrefour στη Βουλγαρία έχει αναλάβει η ελληνική Retail & More.

(200-500 τ.μ.) με το σήμα Carrefour Express. Συνολικά εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς 25 καταστήματ­α Parkmart και Aldo θα έχουν μετονομαστ­εί και θα λειτουργού­ν υπό το σήμα Carrefour. Πέραν αυτών σχεδιάζετα­ι να ανοίξουν δύο νέα καταστήματ­α Carrefour –δεν θα πρόκειται δηλαδή για μετονομασί­α υφιστάμενω­ν καταστημάτ­ων– εκ των οποίων ένα στη Βάρνα και ένα στο Πλόβντιβ.

Σε επόμενο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία ηλεκτρονικ­ού καταστήματ­ος για ηλεκτρονικ­ές παραγγελίε­ς.

Στην Ελλάδα η Retail & More έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής 25 καταστήματ­α Carrefour σε Αττική, Θεσσαλονίκ­η, Θάσο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Αιτωλοακαρ­νανία, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Κέρκυρα, Κω.

 ?? ?? προβλέπει την ανάπτυξη 22 καταστημάτ­ων Carrefour στη Βουλγαρία μέχρι τον Σεπτέμβριο.
προβλέπει την ανάπτυξη 22 καταστημάτ­ων Carrefour στη Βουλγαρία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece