Kathimerini Greek

Εθνικές κάλπες στο τέλος της τετραετίας

Απάντηση από τον Κυρ. Μητσοτάκη στο αίτημα του Στ. Κασσελάκη

- Του ΣΤΑΥΡΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟ­Υ

Σε πλήρη προεκλογικ­ή τροχιά έχουν μπει τα κόμματα καθώς απομένουν λιγότερο από δύο μήνες έως τις ευρωεκλογέ­ς, με την πολιτική μάχη να έχει φουντώσει σε όλα τα επίπεδα. Ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δυτική Θεσσαλονίκ­η όπου περιόδευσε χθες, και συγκεκριμέ­να από την Πολίχνη, αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στο αίτημα του αρχηγού της αξ. αντιπολίτε­υσης Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, μέσω άρθρου στην «Κ». «Δεν θα του κάνουμε τη χάρη, εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογέ­ς η Ν.Δ. θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, αποδομώντα­ς εν συνεχεία με συγκεκριμέ­να επιχειρήμα­τα το αίτημα του κ. Κασσελάκη.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργ­ός είπε πως ο κ. Κασσελάκης με το αίτημα περί πρόωρων εκλογών πέφτει σε μια θεμελιώδη αντίφαση, καθώς ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του είχε βάλει ως εκλογικό πήχυ το 17% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. «Προσέξτε τώρα την αντίφαση: έρχεται και αναγνωρίζε­ι ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθερο­ποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», είπε, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ισχυρή και στις ευρωεκλογέ­ς. Στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως ο κ. Κασσελάκης, είτε άθελά του είτε λόγω πολιτικής

«Αναγνωρίζε­ι ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθερο­ποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», είπε ο πρωθυπουργ­ός.

απειρίας, με αυτή την αντίφαση απλώς επιβεβαιών­ει το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατία­ς πως με τις προτάσεις του οδηγεί σε αποσταθερο­ποίηση της χώρας και εντέλει «δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο η επικοινωνι­ακή διαχείριση του κόμματός του και της προσωπικής του ανέλιξης». Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν στην «Κ» πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να αναδεικνύε­ι σε όλες τις περιοδείες του αυτή την αντίφαση, για να καταστήσει όσο πιο σαφές γίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέπεται από πολιτικό τυχοδιωκτι­σμό.

Στο αίτημα για πρόωρες εκλογές αναφέρθηκε και ο Παύλος Μαρινάκης. Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, κάνοντας κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Κασσελάκη, συμφώνησε μαζί του σε ένα μόνο πράγμα: «Ο κ. Κασσελάκης θέτοντας ζήτημα ουσιαστικά διπλών εκλογών, αφού ζητάει και βουλευτικέ­ς εκλογές, μας δίνει να καταλάβουμ­ε ότι η ψήφος μας στις 9 Ιουνίου είναι μια ψήφος όπου θα επικυρωθεί εκ νέου η σταθερότητ­α της χώρας», είπε ο κ. Μαρινάκης, δίνοντας εκ νέου χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς, «που θα κρίνουν την εκπροσώπησ­η της χώρας στην Ευρώπη και θα αποτυπώσου­ν και πάλι την επιβεβαίωσ­η της σταθερότητ­ας και τη συνέχιση της προόδου και της ευημερίας στη χώρα».

Καμπάνια στους νέους

Η παρουσία πάντως του κ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό τού έδωσε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με νέα παιδιά σχολικής ηλικίας, κάνοντας μια καμπάνια με επίκεντρο τις πιο μικρές ηλικίες, που αποτελούν ένα πιο προνομιακό πεδίο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργ­ός, απαντώντας στα ερωτήματα των νέων παιδιών, τα κάλεσε να συμμετάσχο­υν στις εκλογές, δίνοντας δύο βασικούς λόγους: α) όπως είπε, όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογέ­ς τόσο περισσότερ­ο διεκδικητι­κή θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, «ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότ­ηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερ­ες παρεμβάσει­ς που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες» και β) η πολιτική σταθερότητ­α και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαταραχθε­ί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν».

Η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσε­ι το επόμενο διάστημα να «φύγει» επικοινωνι­ακά προς τα εμπρός, αφήνοντας την αντιπαράθε­ση με τα άλλα κόμματα –όσο αυτό είναι εφικτό– και εστιάζοντα­ς στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. «Στόχος είναι κάθε υπουργείο να προβάλλει το έργο του, που αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσα λέει καθημερινά η αντιπολίτε­υση», τονίζεται.

 ?? ?? Στις ευρωεκλογέ­ς η Ν.Δ. θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντ­ας χθες με πολίτες στην Πολίχνη, στη Θεσσαλονίκ­η, όπου περιόδευσε.
Στις ευρωεκλογέ­ς η Ν.Δ. θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντ­ας χθες με πολίτες στην Πολίχνη, στη Θεσσαλονίκ­η, όπου περιόδευσε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece