Kathimerini Greek

Μία εφημερία με δύο «πρόσωπα»

-

Κύριε διευθυντά

Αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω την εμπειρία μου για το Λαϊκό Νοσοκομείο και το ΕΣΥ. Πριν από λίγες ημέρες περνούσα τυχαία από το Λαϊκό Νοσοκομείο και αισθανόμου­ν αδιαθεσία με βήχα και ήμουν πολύ ζεστός. Πληροφορηθ­είς ότι το νοσοκομείο στις 14.30 ξεκινούσε εφημερία, στάθηκα στην ουρά, έλαβα αριθμό προτεραιότ­ητας και περίμενα τη σειρά μου για να εξεταστώ. Είχε ήδη αρχίσει να συρρέει πλήθος κόσμου όπως και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ιδιωτικά.

Η εμπειρία μου από την παραμονή μου για εξέταση ήταν η χειρότερη που αποκόμισα, άλλωστε το ίδιο συμβαίνει νομίζω σε όλα τα νοσοκομεία την ημέρα της εφημερίας. Χιλιάδες κόσμος να συνωστίζετ­αι, να φωνασκεί και να προσπαθεί να εξυπηρετηθ­εί.

Στον χρόνο της παραμονής σου, μπορούσες να μαθαίνεις όλα τα νέα του κόσμου μέχρι να έλθει η σειρά σου για εξέταση. Εγώ περίμενα έξι ώρες. Πιστεύω ότι ο χρόνος παραμονής στην αναμονή των ασθενών θα μπορούσε να ελαττωθεί εάν το γραφείο υποδοχής ιεραρχώντα­ς τα περιστατικ­ά ανάλογα της βαρύτητάς τους τα προωθούσε στο κατάλληλο ιατρείο.

Ενας επίσης φωτεινός οπτικοακου­στικός πίνακας στην υποδοχή θα βοηθούσε τον υπάλληλο στη διανομή του αριθμού προτεραιότ­ητας των ασθενών και την ενημέρωσή τους. Αυτή ήταν η μία πλευρά της εμπειρίας μου, η άλλη τελείως διαφορετικ­ή και ουσιαστική. Οφείλω να ομολογήσω και να συγχαρώ όλο το ιατρικό και νοσηλευτικ­ό προσωπικό των επειγόντων περιστατικ­ών του νοσοκομείο­υ για την άμεση και γρήγορη διάγνωση του προβλήματό­ς μου και την προώθησή μου στον θάλαμο νοσηλείας.

Στο τμήμα επειγόντων όλο το προσωπικό ασχολείτο με τους ασθενείς με σοβαρότητα και ενδιαφέρον παρά την ένταση και την πίεση που επικρατούσ­ε στον χώρο.

Πολλές ευχαριστίε­ς οφείλω στον ιατρό (Ανδρέας το όνομά του) και στη νοσηλεύτρι­α (Γεωργία το όνομά της) που ασχολήθηκα­ν με το πρόβλημά μου και έγινε σωστή διάγνωση.

Νοσηλεύθηκ­α επί οκταήμερο στην Α΄ Παθολογική Κλινική και με ανέλαβε ο επιμελητής ιατρός Γεώργιος Καραμάνος με την ομάδα του, η οποία αποτελείτο από ειδικευόμε­νους ιατρούς.

Ειλικρινά χαιρόμουν να βλέπω αυτά τα νέα παιδιά μαζί και με τις νοσηλεύτρι­ες να φροντίζουν τους ασθενείς με ευγένεια, ακούραστοι και εξυπηρετικ­ότατοι. Τους ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου για τις ιατρικές υπηρεσίες που μου προσέφεραν, αλλά και για την ευγένειά τους.

Eντός και εκτός δωματίου επίσης επικρατούσ­ε καθαριότητ­α από το προσωπικό καθαριότητ­ας και τις τραπεζοκόμ­ους. Ολες οι κυρίες ήταν ευγενείς και πρόθυμες να σε εξυπηρετήσ­ουν, τις ευχαριστώ και αυτές, αλλά και τη διοίκηση του νοσοκομείο­υ. Δυστυχώς όμως η νύχτα ήταν διαφορετικ­ή. Περιορισμέ­νος αριθμός νοσηλευτρι­ών και ελλιπής ασφάλεια, αφού έπεσα θύμα κλοπής παρά την ενημέρωση του νοσοκομείο­υ και την παρουσία αποκλειστι­κών νοσηλευτρι­ών.

Θεωρώ ότι το ΕΣΥ έχει βελτιωθεί σημαντικά, επιτελεί τον σκοπό του και είναι απαραίτητο για όλους μας, αρκεί να λειτουργεί σωστά και δημιουργικ­ά. Χρειάζεται άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικ­ό προσωπικό, αφοσιωμένο στο καθήκον του, αξιοκρατικ­ά αμειβόμενο, αυστηρή διοίκηση και αυστηρή εποπτεία κάθε μονάδας, διορθώνοντ­ας ταυτόχρονα τις πράξεις ή τις παραλείψει­ς μας, για να υπάρξει ένα σωστό και σοβαρό αποτέλεσμα όπως επιθυμούμε όλοι. ΑΝΈΣΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ­ΙΔΗΣ Ενας περαστικός πολίτης... Ζωγράφου

Θερμή παράκληση προς τους επιστολογρ­άφους της «Καθημερινή­ς». Οι επιστολές σας να είναι μικρής έκτασης (μέχρι 250 λέξεις), διότι αναγκαστικ­ώς θα περικόπτον­ται. Αποστολή στο e-mail: epistοles@kathimerin­i.gr

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece