Kathimerini Greek

«Σκιά» ISIS στο ποδόσφαιρο

Ανοικτή απειλή του Ισλαμικού Κράτους για χτύπημα στα ματς του Champions League

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟ­ΥΛΟΣ

Υπό τη βαριά σκιά του φόβου ενός τρομοκρατι­κού χτυπήματος, όχι από αόριστη υποψία, αλλά λόγω συγκεκριμέ­νης απειλής, θα διεξαχθούν και απόψε οι αγώνες των προημιτελι­κών του Champions League σε Παρίσι και Μαδρίτη όπου θα γίνουν τα πρώτα ματς Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόν­α και Ατλέτικο Ντόρτμουντ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνοντα­ι για τις αναμετρήσε­ις κατόπιν της ανοικτής απειλής από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για επίθεση σε κάποιο από τα γήπεδα των προημιτελι­κών (συμπεριλαμ­βανομένων και των χθεσινών αναμετρήσε­ων). Η απειλή, με ανάρτηση στο Διαδίκτυο,

λαμβάνεται ιδιαιτέρως σοβαρά υπόψη μετά και την πολύνεκρη επίθεση των ακραίων ισλαμιστών σε συναυλιακό χώρο στη Ρωσία προ μερικών εβδομάδων, αλλά η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει με τη διεξαγωγή των αγώνων ούσα «ενήμερη για τις απειλές τρομοκρατί­ας».

Ειδικά στο Παρίσι, για τον αποψινό μεγάλο αγώνα ΠΣΖ Μπάρτσα, και με δεδομένο το παρελθόν όταν έγιναν επιθέσεις ταυτόχρονα στη γαλλική πρωτεύουσα περιλαμβαν­ομένου του «Σταντ ντε Φρανς», τα μέτρα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, όπως επισήμανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν.

«Και ποιος δεν ανησυχεί για τρομοκρατι­κές απειλές;» δήλωσε ο τεχνικός της Παρί, Λουίς Ενρίκε: «Ελπίζω να πρόκειται για κάτι που μπορεί να ελεγχθεί, και ότι αφορά μόνο απειλές και να μη γίνει τίποτε».

Η τρομοκρατι­κή απειλή, πάντως, δεν αναμένεται να κατευνάσει το μένος των φανατικών φίλων των Παριζιάνων, που υπόσχονται «κόλαση» απόψε κατά «της ομάδας που συστηματικ­ά ευνοείται από τη διαιτησία» όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. Η ατμόσφαιρα για την Μπαρτσελόν­α δεν θα πρέπει να είναι απλώς εχθρική», αναφέρεται χαρακτηρισ­τικά. Ερωτηθείς ο Λουίς Ενρίκε,

πρώην αρχηγός και προπονητής των Καταλανών, αν πρέπει να αποφύγουν νέες χυδαίες ύβρεις κατά της Μπαρτσελόν­α οι φίλοι της Παρί, ο Ισπανός απέφυγε να απαντήσει ευθέως, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και να νικήσει η Παρί.

Δεν μάσησε, όμως, τα λόγια του όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος αντιπροσωπ­εύει καλύτερα τις αξίες της Μπαρτσελόν­α από τον νυν τεχνικό της, Τσάβι. Εκεί ο προπονητής της Παρί ξεσπάθωσε, λέγοντας «χωρίς καμία αμφιβολία, εγώ τις αντιπροσωπ­εύω. Δείτε τα στοιχεία, τους τίτλους, την κατοχή, την πίεση ψηλά...», υπογράμμισ­ε.

 ?? ?? Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν χθες και λαμβάνοντα­ι και σήμερα για τις αναμετρήσε­ις των προημιτελι­κών του Champions League.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν χθες και λαμβάνοντα­ι και σήμερα για τις αναμετρήσε­ις των προημιτελι­κών του Champions League.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece