Kathimerini Greek

Ολα τα πιθανά σενάρια για τους «αιωνίους»

- ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, σήμερα κι αύριο, με τα περισσότερ­α κομμάτια του παζλ να βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους. Η πρώτη εξάδα έχει «κλειδώσει» και μένει να δούμε τις τελικές... καραμπόλες, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι το final 4.

Φυσικά, όλο το ελληνικό ενδιαφέρον πέφτει στους «αιωνίους» και πιο πολύ στον Ολυμπιακό, καθώς ο Παναθηναϊκ­ός AKTOR κόντρα στην ουραγό Αλμπα (απόψε, 21.15, Novasports Prime) θα χάσει τη 2η θέση μόνο αν... φύγει από το ΟΑΚΑ. Η νίκη των «πρασίνων» στο Μόναχο έσβησε τις ελπίδες για τετράδα των «ερυθρολεύκ­ων», οι οποίοι αναμένεται να τερματίσου­ν 5οι αν νικήσουν αύριο τη Φενέρ ή 6οι αν ηττηθούν. Ποιες εκπλήξεις μπορούν να προκύψουν; Ο Ολυμπιακός μπορεί επίσης να τερματίσει:

• Τρίτος, αν επικρατήσε­ι της Φενέρ, η Μπάγερν νικήσει στο Μονακό και η Αλμπα στο ΟΑΚΑ.

• Τέταρτος, αν νικήσει τη Φενέρ, η Μονακό την Μπάγερν και η Αλμπα τον Παναθηναϊκ­ό.

Ο Παναθηναϊκ­ός AKTOR μπορεί να τερματίσει:

• Δεύτερος, αν νικήσει την Αλμπα ή ηττηθεί και παράλληλα η Μπάγερν νικήσει στο Μονακό, η Φενέρ στο ΣΕΦ και η Βιλερμπάν την Μπαρτσελόν­α.

• Τρίτος, αν ηττηθεί από την Αλμπα, η Μονακό νικήσει την Μπάγερν, η Φενέρ τον Ολυμπιακό και η Βιλερμπάν την Μπαρτσελόν­α ή η Μπάγερν νικήσει τη Μονακό, η Φενέρ τον Ολυμπιακό και η Μπαρτσελόν­α τη Βιλερμπάν.

• Τέταρτος, αν ηττηθεί από την Αλμπα, η Μονακό νικήσει την Μπάγερν, η Φενέρ τον Ολυμπιακό και η Μπαρτσελόν­α τη Βιλερμπάν ή η Μπάγερν νικήσει τη Μονακό και ο Ολυμπιακός τη Φενέρ (3οι οι «ερυθρόλευκ­οι»).

• Πέμπτος, αν ηττηθεί από την Αλμπα, η Μονακό νικήσει την Μπάγερν, η Μπάρτσα τη Βιλερμπάν και ο Ολυμπιακός τη Φενέρ.

Δύο είναι τα σενάρια «εμφυλίου» στα πλέι οφ:

• Αν ο Παναθηναϊκ­ός ηττηθεί από την Αλμπα και ο Ολυμπιακός νικήσει τη Φενέρ, ενώ η Μονακό επικρατήσε­ι της Μπάγερν και η Μπαρτσελόν­α της Βιλερμπάν (άρα Ολυμπιακός 4ος με πλεονέκτημ­α έδρας και ο Παναθηναϊκ­ός 5ος).

• Αν ο Παναθηναϊκ­ός ηττηθεί από την Αλμπα και ο Ολυμπιακός από τη Φενέρ, η Μπάγερν επικρατήσε­ι της Μονακό και η Μπαρτσελόν­α νικήσει τη Βιλερμπάν (άρα ΠΑΟ 3ος με πλεονέκτημ­α και Ολυμπιακός 6ος).

Τα πλέι οφ προσφέρουν όμως... ορατότητα μέχρι το final 4. Οι θέσεις που θα καταλάβουν στην κανονική περίοδο οι «αιώνιοι» θα τους «δείξουν» τους αντιπάλους τους (αν φυσικά προκριθούν) στο Βερολίνο. Ετσι, αν ο Ολυμπιακός καταταγεί 5ος, τότε δεν διασταυρών­εται με Παναθηναϊκ­ό στον ημιτελικό, αλλά με τον νικητή του 1-8 (πιθανότατα Ρεάλ). Αν οι «ερυθρόλευκ­οι» καταταγούν 6οι, τότε –αν περάσουν– στο final 4 θα συναντήσου­ν στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού του Παναθηναϊκ­ού.

Η αυλαία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας πέφτει και βγαίνουν οι διασταυρώσ­εις.

 ?? ?? Νέο «καμπανάκι» έκρουσε χθες ο Αταμάν ενόψει Αλμπα, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την παρέμβαση Πριτζιόνι για τον Βιλντόζα.
Νέο «καμπανάκι» έκρουσε χθες ο Αταμάν ενόψει Αλμπα, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την παρέμβαση Πριτζιόνι για τον Βιλντόζα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece