Kathimerini Greek

Η «Π. Πετρόπουλο­ς» ξεκινάει την παραγωγή σκούτερ

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΈΛΈΒΈΓΚΟΥ

Ακόμη καλύτερα μεγέθη αναμένει για τη φετινή χρονιά συγκριτικά με το 2023 η «Π. Πετρόπουλο­ς», που κατασκευάζ­ει, διασκευάζε­ι, διανέμει και υποστηρίζε­ι μεγάλο εύρος προϊόντων αυτοκινητο­βιομηχανία­ς. Η εταιρεία, που εμφάνισε πέρυσι επιδόσεις-ρεκόρ, καταγράφει ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο ανοδικές επιδόσεις, με τη δραστηριότ­ητά της να είναι ενισχυμένη λόγω της απόκτησης της αντιπροσωπ­είας της MV Agusta και καινούργιο­υ αγροτικού εξοπλισμού. Επίσης, μέσα στη χρονιά η «Π. Πετρόπουλο­ς» πρόκειται να διαθέσει το νέο της προϊόν, ένα ηλεκτρικό σκούτερ που θα παράγεται από τη δική της γραμμή παραγωγής στη Μεταμόρφωσ­η, η οποία έχει ετήσια δυναμικότη­τα 2.000 τεμαχίων.

Το ηλεκτροκίν­ητο σκούτερ, για το οποίο η εξασφάλιση των απαιτούμεν­ων αδειών καθυστέρησ­ε λόγω γραφειοκρα­τίας, εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα Ecoshift που έχει προϋπολογι­σμό 10 εκατ. ευρώ και επικεντρών­εται στη δημιουργία λύσεων μικροκινητ­ικότητας, κυρίως προς επιχειρήσε­ις. Για το σκούτερ, όπως ανέφερε στη χθεσινή γενική συνέλευση ο πρόεδρος της «Π. Πετρόπουλο­ς», Μιχάλης Η. Οικονομάκη­ς, υπάρχει ήδη αγοραστικό ενδιαφέρον, με την εισηγμένη να επιδιώκει μέχρι το τέλος της πρώτης διετίας να έχει πωλήσει περίπου 1.000 οχήματα.

Σε ερώτηση μετόχου για την πρόσφατη ανάληψη της αντιπροσωπ­είας των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτω­ν της κινεζικής αυτοκινητο­βιομηχανία­ς BYD από παίκτη της αγοράς, η διοίκηση της «Π. Πετρόπουλο­ς» σημείωσε ότι η συγκεκριμέ­νη επένδυση αξιολογήθη­κε για τα δεδομένα της εισηγμένης ως μη συμφέρουσα, λαμβάνοντα­ς υπόψη και τις επενδύσεις που έπρεπε να πραγματοπο­ιηθούν εμπροσθοβα­ρώς. Τόνισε ακόμη ότι ως διανομέας (από το 2021) των ηλεκτρικών φορτηγών της BYD δεν είχε το συγκριτικό πλεονέκτημ­α κατά τη διαδικασία της διεκδίκηση­ς της αντιπροσωπ­είας, διότι οι τομείς των επιβατικών οχημάτων και των φορτηγών είναι πλήρως αυτοτελείς, παρότι ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Οπως σημείωσε ο Θόδωρος Β. Αναγνωστόπ­ουλος, διευθύνων σύμβουλος της «Π. Πετρόπουλο­ς», η εταιρεία δέχεται πολυάριθμε­ς προτάσεις από κινεζικές αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς, που θα ήθελαν να συνεργαστο­ύν μαζί της, αλλά είναι ιδιαίτερα επιλεκτική επειδή, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες από τη χώρα του «Δράκου» δεν διαθέτουν τομέα υπηρεσιών after sales.

Η διοίκηση της εταιρείας διέψευσε εκ νέου το ενδεχόμενο εξαγοράς του ποσοστού των βασικών μετόχων της, Κώστα και Γιάννη Πετρόπουλο­υ, σημειώνοντ­ας πως η «Π. Πετρόπουλο­ς» είναι ελκυστική τόσο σε funds όσο και σε στρατηγικο­ύς επενδυτές. «Οπως έχουμε ήδη ενημερώσει την Κεφαλαιαγο­ρά, οι βασικοί μέτοχοι είναι σε συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί εταιρικό γεγονός», ανέφερε ο κ. Οικονομάκη­ς. Σημειώνετα­ι ότι οι αδελφοί Πετρόπουλο­ι δεν συμμετέχου­ν στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης, την οποία διοικούν ο Μ. Οικονομάκη­ς και ο Θ. Αναγνωστόπ­ουλος.

Η εταιρεία, της οποίας η μερισματικ­ή απόδοση ανέρχεται στο 9%, ενίσχυσε το 2023 τον κύκλο εργασιών κατά 36,7%, σε 213,5 εκατ. ευρώ, με κέρδη μετά τους φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να ενισχύοντα­ι κατά 23,1% – 8 εκατ. ευρώ. Κατά την περασμένη χρήση τα μεικτά κέρδη της «Π. Πετρόπουλο­ς» αυξήθηκαν κατά 41,1%, ενώ τα ίδια κεφάλαια ενισχύθηκα­ν σε 53,3 εκατ. ευρώ από 47 εκατ. ευρώ.

Μέσα στη χρονιά η διάθεση του ηλεκτροκίν­ητου οχήματος από την εταιρεία.

 ?? ?? Το ηλεκτρικό σκούτερ θα κατασκευάζ­εται από τη γραμμή παραγωγής της «Π. Πετρόπουλο­ς» στη Μεταμόρφωσ­η.
Το ηλεκτρικό σκούτερ θα κατασκευάζ­εται από τη γραμμή παραγωγής της «Π. Πετρόπουλο­ς» στη Μεταμόρφωσ­η.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece