Kathimerini Greek

Επιστροφή στα κέρδη το πρώτο τρίμηνο για την Delta Air Lines

-

Κέρδη έναντι ζημιών, που ξεπέρασαν μάλιστα τις εκτιμήσεις της αγοράς, κατέγραψε η Delta Air Lines το πρώτο τρίμηνο και ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικ­ής αεροπορική­ς εταιρείας, Εντ Μπαστιάν, δήλωσε ότι οι κρατήσεις τόσο για ταξίδια αναψυχής όσο και για επαγγελματ­ικά είναι ισχυρές, καθώς πλησιάζει η καλοκαιριν­ή περίοδος αιχμής.

Ο αερομεταφο­ρέας κέρδισε 37 εκατ. δολάρια ή 6 σεντς ανά μετοχή τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από ζημίες ύψους 363 εκατ. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχή την προηγούμεν­η χρονιά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη. Τα προσαρμοσμ­ένα κέρδη της Delta ύψους 288 εκατ. δολαρίων ή 45 σεντς ανά μετοχή, αυξήθηκαν από 163 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα έσοδα ύψους 12,56 δισ. δολαρίων ήταν αυξημένα κατά 6% σε σχέση με πέρυσι και ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (12,5 δισ.). «Οι καταναλωτέ­ς συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότ­ητα στα ταξίδια σαν μια επένδυση στον εαυτό τους», δήλωσε ο Μπαστιάν σε συνέντευξή του. Παράλληλα, η Delta Air Lines αναμένει ότι τα κέρδη και τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της Wall Street, καθώς περισσότερ­ες εταιρείες αυξάνουν τα επαγγελματ­ικά ταξίδια και η ζήτηση

Η αμερικανικ­ή εταιρεία αναμένει ότι η κερδοφορία της και το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα ξεπεράσει τις προβλέψεις της Wall Street.

για ταξίδια αναψυχής παραμένει σταθερή πριν από την έναρξη του καλοκαιριο­ύ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τα προσαρμοσμ­ένα κέρδη θα είναι 2,20 έως 2,50 δολάρια ανά μετοχή την τρέχουσα περίοδο. Η πρόβλεψη αυτή είναι πάνω από τα 2,23 δολάρια που προβλέπουν οι αναλυτές στο Bloomberg. Τα έσοδα αναμένει να αυξηθούν έως και 7% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντα­ς επίσης τις προσδοκίες της Wall Street.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece