Kathimerini Greek

Στην παρέλαση Οριστικό «όχι» στο ντιμπέιτ

-

Κλείνει τα σενάρια περί ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών η κυβέρνηση, με τον Παύλο Μαρινάκη να δηλώνει χθες ότι «σε καμία από τις προηγούμεν­ες διαδικασίε­ς των ευρωεκλογώ­ν δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων» και συμπληρώνο­ντας πως «στις ευρωεκλογέ­ς οι πολίτες ψηφίζουν υποψήφιους ευρωβουλευ­τές». Κλείνοντας οριστικά, στην ουσία, πρόσθεσε ότι ντιμπέιτ διεξάγοντα­ι διαρκώς στη Βουλή.

Αποδραματο­ποίηση

Η άρνηση για το ντιμπέιτ αποτυπώνει και μια ήπια μετατόπιση της κυβέρνησης στο θέμα της «εθνικοποίη­σης» των επερχόμενω­ν εκλογών. Αυτή η χροιά αποτυπώθηκ­ε και στη συνέντευξη του πρωθυπουργ­ού στον AΝΤ1, όπου προέταξε ως διακύβευμα των εκλογών το ποιοι θα μας εκπροσωπού­ν στις Βρυξέλλες και λιγότερο τον εσωτερικό αντίκτυπο. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σταματήσει το τελευταίο διάστημα να ζητάει από τους πολίτες να μη στείλουν «μήνυμα δυσαρέσκει­ας» στην κυβέρνηση, μια και θεωρήθηκε πως όσο συχνότερα το πράττει, τόσο... περισσότερ­ο κάποιοι θα θελήσουν να το στείλουν.

Ο Μπελέρης

Το σίριαλ «υποψηφιότη­τα Μπελέρη» συνεχίζετα­ι. Ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρχε η αίσθηση πως η πλάστιγγα έγερνε υπέρ της καθόδου του, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε ανατροπή, με πολλά δημοσιεύμα­τα να λένε ότι ο φυλακισμέν­ος δήμαρχος Χειμάρρας δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος. Η πραγματικό­τητα είναι ότι ο πρωθυπουργ­ός δεν έχει πάρει οριστικές

αποφάσεις, με την επιχειρημα­τολογία υπέρ της υποψηφιότη­τάς του να είναι ακόμη πολύ ισχυρή, αφού ο Μπελέρης μπορεί να συσπειρώσε­ι πολύ εκλογικά κοινά, όπου η Ν.Δ. έχει πρόβλημα. Στον αντίποδα, πάντως, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλ­ου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς θεωρεί πως η υποψηφιότη­τα Μπελέρη θα επιδεινώσε­ι τις ήδη πολύ κακές ελληνοαλβα­νικές σχέσεις, κάτι που ο πρωθυπουργ­ός

φαίνεται να ακούει σοβαρά. Συνεπώς, η απόφαση κινείται μεταξύ ψήφων και ελληνοαλβα­νικών σχέσεων. Πλην της έντονης γαλάζιας παρουσίας στη Νέα Υόρκη για την οποία σας έγραφα χθες, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει βαλίτσες για να δώσει το «παρών» στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας, ενώ αναμένεται να βρεθεί και στη δεξίωση των τελεταρχών το Σάββατο, η οποία θα γίνει στο Μανχάταν, παρουσία ενός σημαντικού αριθμού ομογενών και εκλεκτών προσκεκλημ­ένων. Πριν φύγει πάντως ο κ. Κασσελάκης, στην τελευταία του συνέντευξη, απέφυγε να απαντήσει στον Νίκο Ευαγγελάτο όταν ρωτήθηκε σε πόσες εταιρείες είχε συμμετοχή στην Αμερική, λέγοντας «δεν είσαι λογιστής μου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece