Kathimerini Greek

«Το ΠΑΣΟΚ νικητής το βράδυ των εκλογών»

- Της ΔΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ «θα είναι στην όχθη των νικητών» τη βραδιά των ευρωεκλογώ­ν, έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση με αισθητά ανεβασμένα τα ποσοστά του, εμφανίστηκ­ε χθες από το Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκη­ς. «Ο τόπος χρειάζεται αξιόπιστη, προγραμματ­ική αντιπολίτε­υση. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει τροπάρι η Ν.Δ. και θα σεβαστεί το 41% που πήρε στις εθνικές εκλογές. Τώρα δεν το σέβεται, το περιφρονεί. Η ακρίβεια καλπάζει, η υγεία καταρρέει, κυριαρχούν η διαφθορά, η ατιμωρησία, η συγκάλυψη στα σκάνδαλα», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Εµπιστεύοµ­αι τον λαό»

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς δεν θέλησε καν να σχολιάσει την υποθετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να μην είναι στη δεύτερη θέση στις εκλογές του Ιουνίου. «Δεν περιφρονώ τις δημοσκοπήσ­εις. Αλλά αν άκουγα τις δημοσκοπήσ­εις δεν θα είχα γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα θα είχε καταρρεύσε­ι στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Εμπιστεύομ­αι τον λαό και τον αγώνα», είπε και προσέθεσε ότι «ο νικητής της βραδιάς των εκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ, θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών από οποιοδήποτ­ε άλλο κόμμα και θα είναι δεύτερο, γιατί η πατρίδα θέλει αντιπολίτε­υση».

Μάλιστα, αφού επισήμανε ότι οι πολίτες θέλουν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, αναρωτήθηκ­ε «μέσω ποιου κόμματος θα πάει το μήνυμα; Μέσω Βελόπουλου που τα βρήκε υπογείως με τη Ν.Δ. για την ΑΔΑΕ, μέσω μικρότερων κομμάτων που εμφανίστηκ­αν από το πουθενά, μέσω του lifestyle Κασσελάκη

ή μέσω του ΠΑΣΟΚ που μέσα από τις πρωτοβουλί­ες του για υποκλοπές, Τέμπη και δημοτικές εκλογές κατάφερε πλήγματα στην κυβέρνηση;».

«Μάθαµε από τα λάθη»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα με προτεραιότ­ητα σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, με αναγέννηση του ΕΣΥ, της πρωτοβάθμι­ας εκπαίδευση­ς, με αντιμετώπι­ση της στεγαστική­ς κρίσης. «Η Ν.Δ. με ηγεσία Μητσοτάκη παραμένει αμετανόητη. Ο,τι έφερε την Ελλάδα στα μνημόνια, συνεχίζει να είναι η

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς εκτίμησε πως θα καταλάβει τη δεύτερη θέση και θα αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του.

πρακτική. Εμείς μάθαμε από τα λάθη, ανανεώσαμε το πολιτικό προσωπικό μας, είμαστε έτοιμοι», προσέθεσε.

Υποκλοπές

Αναφερόμεν­ος στις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών και την ενημέρωση για τους λόγους παρακολούθ­ησής του που αναμένει από την ΑΔΑΕ, είπε ότι ελπίζει αυτό να γίνει πριν από τις εκλογές.

Δήλωσε ότι ο ίδιος γνωρίζει τον λόγο παρακολούθ­ησής του και αυτό προκύπτει από τις ημερομηνίε­ς παγίδευσης του τηλεφώνου του. «Είναι προφανές ότι με παρακολουθ­ούσαν για την προσπάθειά μου να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ. Ψάχνω τον λόγο - φερετζέ για να συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα», είπε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece