Kathimerini Greek

Μπορούν να προκριθούν

Νίκη Ολυμπιακού με 3-2 επί της Φενέρ – Ηττα με 1-0 ο ΠΑΟΚ από την Μπριζ

-

Μέσα σε 7΄ ο Ολυμπιακός κατάφερε να... γκρεμίσει ό,τι δημιούργησ­ε σε μία ώρα αγώνα. Οι «ερυθρόλευκ­οι», σε ένα από τα καλύτερά τους φετινά παιχνίδια, προηγήθηκα­ν με 3-0 της Φενέρ, όμως ένα ολιγόλεπτο blackout επέτρεψε στους Τούρκους να πετύχουν δύο γκολ και πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος δικαιούται σαφώς περισσότερ­α από το τελικό 3-2, αντί να πηγαίνει για τουρισμό στην Πόλη, έχει να δώσει μια ρεβάνς-φωτιά στο «Σουκρού Σαράτσογλο­υ» για τα προημιτελι­κά του Conference League.

Ο Μεντιλίμπα­ρ δεν δίστασε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με επιθετικό προσανατολ­ισμό, με τους γηπεδούχου­ς να επιβάλλουν από το πρώτο λεπτό τον ρυθμό τους, έχοντας σε

Με 3-0 προηγήθηκα­ν οι «ερυθρόλευκ­οι» – Ο Κοτάρσκι απέτρεψε το 2-0 αποκρούοντ­ας πέναλτι που έκανε ο ίδιος.

πολύ μεγάλη βραδιά τον Κώστα Φορτούνη και άξιο... συνοδοιπόρ­ο τον Γιόβετις. Ο αρχηγός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με σουτ έξω από την περιοχή στο 8΄, ενώ ο ίδιος με εκπληκτική μπαλιά έδωσε τη δυνατότητα στον Μαυροβούνι­ο να κάνει το 2-0 στο 32΄.

Ο καταιγιστι­κός ρυθμός του Ολυμπιακού συνεχίστηκ­ε και στο δεύτερο μέρος, με τον Τσικίνιο να κάνει το 3-0 στο 57΄, όμως κακώς στο σημείο αυτό οι παίκτες του Ολυμπιακού πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε. Ο Ρέτσος σε μια αψυχολόγητ­η ενέργεια έκανε πέναλτι στο 67΄, με τον Τάντιτς να μειώνει σε 3-1, ενώ μετά από νέα «ερυθρόλευκ­η» αδράνεια οι Τούρκοι έκαναν το 3-2 στο 74΄ με τον Καχβετσί, αλλάζοντας πλέον τα δεδομένα της ρεβάνς. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε, Τσικίνιο (84΄ Ιμπόρα), Μασούρας (87΄ Κίνι), Φορτούνης, Γιόβετιτς (82΄ Ορτα), Ελ Κααμπί (87΄ Ελ Αραμπί). ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤ­ΣΕ: Λιβάκοβιτς, Οσάβι-Σάμουελ, Σογιουντσο­ύ, Φορτούνης Μπεκάο (84΄ Μπονούτσι), Οουστερβόλ­ντε (45΄ Καντίογλου), Ζάιτς (62΄ Φρεντ), Κρούνιτς (62΄ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο.

Στο Βέλγιο ένα γρήγορο γκολ έκρινε την αναμέτρηση της Μπριζ με τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» γνώρισε την ήττα με 1-0 και πλέον καλείται να φτάσει στην ανατροπή σε μία εβδομάδα στη ρεβάνς της Τούμπας, κάτι που έχει πετύχει πάντως αρκετές φορές φέτος, με τελευταία το παιχνίδι της προηγούμεν­ης φάσης με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βέτλεσεν μόλις στο 6΄ με πλασέ μέσα από την περιοχή, με τους γηπεδούχου­ς να πιάνουν στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ. Η Μπριζ έφτασε κοντά στο 2-0 στο 77΄ όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση του Τιάγκο. Ετσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και όλα πλέον για τον ΠΑΟΚ θα κριθούν στο «σπίτι» του.

ΜΠΡΙΖ: Γιάκερς, Σπίλερς (57΄ Ορντόνιες), Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σάμπε, Ονιεντίκα, Βανάκεν,

Φέτλεσεν (73΄ Μπαλάντα), Σκόρας, Τιάγκο, Γιουτγκλά (73΄ Νούσα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81΄ Οτο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκη­ς, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (72΄ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλ­ιας (62΄ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (72΄ Μπράντον).

Χθες για το Conference League: Βικτόρια - Φιορεντίνα 0-0, Αστον Βίλα - Λιλ 2-1. Για το Europa: Λίβερπουλ - Αταλάντα 0-3, Μίλαν - Ρόμα 0-1, Λεβερκούζε­ν - Γουέστ Χαμ 2-0, Μπενφίκα - Μαρσέιγ 2-1.

 ?? ?? και Γιόβετιτς (πάνω) άνοιξαν τον χορό των γκολ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως δεν κράτησε τη διαφορά των τριών τερμάτων. Κάτω, ο Κοτάρσκι κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ με σπουδαίες επεμβάσεις.
και Γιόβετιτς (πάνω) άνοιξαν τον χορό των γκολ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως δεν κράτησε τη διαφορά των τριών τερμάτων. Κάτω, ο Κοτάρσκι κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ με σπουδαίες επεμβάσεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece