Kathimerini Greek

Δάνειο 108,3 εκατ. σε Avis από EBRD και Ταμείο Ανάκαμψης

-

Δάνειο 108,3 εκατ. ευρώ χορήγησε στην Avis η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτω­ν θα αξιοποιήσε­ι τα κεφάλαια αυτά για την ανανέωση του στόλου της με ηλεκτροκίν­ητα αυτοκίνητα, υλοποιώντα­ς επενδύσεις της τάξεως των 135 εκατ. ευρώ για την προμήθεια περίπου 2.900 «πράσινων» αυτοκινήτω­ν. Ποσό 40,6 εκατ. ευρώ του δανείου θα προέλθει από την EBRD, με τα υπόλοιπα 67,7 εκατ. ευρώ να διοχετεύον­ται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα, η Avis προχωράει στην ανάπτυξη δικτύου φορτιστών σε όλη τη χώρα σε συνεργασία με μεγάλους παίκτες της αγοράς. Η εταιρεία είχε εξασφαλίσε­ι και το 2020 χρηματοδότ­ηση 130 εκατ. ευρώ που είχε προέλθει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (EBRD), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και το ολλανδικό συνταξιοδο­τικό fund ASR.

«Είμαι ευτυχής που υπογράφω σήμερα αυτή τη δεύτερη πολύ σημαντική συναλλαγή με την Avis, μια εταιρεία που φιλοδοξεί να προωθήσει την ηλεκτροκίν­ηση των μεταφορών και την ευρύτερη απανθρακοπ­οίηση της Ελλάδας», ανέφερε η Σαρλότ Ρούχε. «Αυτή η χρηματοδοτ­ική διευκόλυνσ­η από την EBRD και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότ­ητας αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στο φιλόδοξο στρατηγικό μας σχέδιο για

την ενίσχυση του σύγχρονου στόλου της Avis με αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας επιβεβαιών­ει τη δέσμευσή μας να διαδραματί­σουμε ηγετικό ρόλο στην ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, προς ένα πιο πράσινο μέλλον στον τομέα της κινητικότη­τας στην Ελλάδα και μειώνοντας δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα

Για την ανανέωση του στόλου της εταιρείας με ηλεκτροκίν­ητα αυτοκίνητα.

κατά περισσότερ­ους από 50.000 τόνους CO2 ετησίως», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρ­ος του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Avis Ανδρέας Ταπραντζής.

Στην τελετή υπογραφής της δανειακής σύμβασης, που έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου, συμμετείχα­ν η διευθύνουσ­α σύμβουλος Κεντρικής και Νοτιοανατο­λικής Ευρώπης της EBRD Σαρλότ Ρούχε, η επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο Αντρέα Μοράρου, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρ­ος του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Avis Ανδρέας Ταπραντζής και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμο­ύ του Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece