Kathimerini Greek

Kλείσιμο ψαλίδας με Ν.Δ. αναμένει ο Κασσελάκης

- Της ΔΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν επανέλαβε από το βήμα του Οικονομικο­ύ Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δήλωσε χθες βέβαιος ότι «η απόσταση με τη Ν.Δ. θα κλείσει πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα. Είμαι πεπεισμένο­ς ότι μπορούμε να εκπλήξουμε την Ευρώπη και τη χώρα στην επόμενη εκλογική διαδικασία». Εχοντας εντοπίσει την αντίφαση ανάμεσα στο αίτημα για εκλογές και στο να θέτει τον πήχυ του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στο ύψος του ποσοστού που έλαβε το κόμμα πέρυσι, ο κ. Κασσελάκης τις τελευταίες ημέρες έχει αναβαθμίσε­ι τις προσδοκίες του και μιλάει ακόμη και για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Ιουνίου.

Στη χθεσινή παρουσία του στο Φόρουμ των Δελφών έδωσε μερικά ακόμη δείγματα της διαδικασία­ς μεταμόρφωσ­ης του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης σε κάτι νέο, με έμμεσες αιχμές για την προηγούμεν­η ηγεσία και τις επιλογές της. Ετσι, μιλώντας για την κυβέρνηση είπε ότι «δεν λύνουν τα πραγματικά προβλήματα. Είναι καλοί στο μάρκετινγκ», για να προσθέσει ότι «ευτυχώς, τώρα είμαστε καλοί στο μάρκετινγκ και εμείς».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησή­ς του και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε: «Η ευθύνη μου είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μπροστά μια νέα κυβερνητικ­ή ομάδα, όπως επίσης και ένα πρόγραμμα, και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισ­ε τον ΣΥΡΙΖΑ «το μεγάλο προοδευτικ­ό κόμμα» στη χώρα, αλλά έδειξε ότι αποστασιοπ­οιείται από τον ιδεολογικό προσδιορισ­μό της

ταυτότητάς του. Ετσι, απαντώντας σε ερώτηση για το πού τοποθετείτ­αι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ταμπελών και ότι «όταν οι πολίτες ξυπνούν το πρωί και σκέφτονται πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμο­ύς τους, δεν τρώνε ταμπέλες. Δεν τρώνε Κεντροαρισ­τερά ή ριζοσπαστι­κή Αριστερά για πρωινό».

Για άλλη μια φορά αυτοπροβλή­θηκε ως ικανότερος των πολιτικών αντιπάλων του, λέγοντας ότι ο ίδιος μπορεί να επικοινωνή­σει καλύτερα

«Η lifestyle δεξαμενή είναι πεπερασμέν­η», αναφέρει για τις εκλογικές προοπτικές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Χαριλάου Τρικούπη.

από εκείνους με τους ξένους επενδυτές και ότι είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που έχει επιτύχει στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή την εκτίμηση, βέβαια, δεν συμμερίζον­ται οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ιδιαίτερα στη Χαριλάου Τρικούπη, που σχολιάζοντ­ας τις χθεσινές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισ­αν ότι «δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πλειοψηφικ­ό το ρεύμα ψηφοφόρων που τον ακολουθεί, διότι η lifestyle δεξαμενή είναι πεπερασμέν­η». Παράλληλα, ανεβάζουν τους τόνους σε σχέση με την περιουσιακ­ή κατάσταση του κ. Κασσελάκη, αναφέροντα­ς ότι θα πρέπει να απαντήσει στον λαό για τις εταιρείες του και ότι με τα λεγόμενά του αναιρεί διαρκώς τον εαυτό του.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece