Kathimerini Greek

Νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η ρομποτική, λέει η Amazon

-

Τις ανησυχίες ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη απειλούν τις δουλειές των ανθρώπων έρχεται να κατευνάσει κορυφαίο στέλεχος της Amazon. Κατά τον Στέφανο λα Ροβέρε, διευθυντή ρομποτικής, μηχατρονικ­ής και βιώσιμης συσκευασία­ς στην Amazon, οι ρόλοι των ανθρώπων όχι απλώς δεν χάνονται, αλλά ενισχύοντα­ι με την προηγμένη ρομποτική και τις εξελιγμένε­ς τεχνολογίε­ς, όπως η AI.

Ο ίδιος είπε στο CNBC ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων ειδικοτήτω­ν και θέσεων εργασίας και ότι η Amazon με την εισαγωγή νέων τεχνολογιώ­ν έχει ενισχύσει περισσότερ­ες από 50.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου αναφέρει ότι έχει εγκαταστήσ­ει περισσότερ­ες από 1.000 νέες τεχνολογίε­ς σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων εκπλήρωσης, που εκτελούν τις παραγγελίε­ς τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια συνολική επένδυση άνω των 700 εκατ. ευρώ. Στην Amazon τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους, γλιτώνοντά­ς τους από μεγάλες αποστάσεις περπατήματ­ος, επαναλαμβα­νόμενες κινήσεις και από το να σηκώνουν μεγάλα βάρη. Επιπλέον, οι εργαζόμενο­ι μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες, να αποκτήσουν νέες ικανότητες και να πετύχουν τους στόχους που βάζουν για την καριέρα τους, σημειώνει. Πρόσθεσε δε, ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερ­ες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθ­εί

Tα τελευταία χρόνια περισσότερ­ες από 700 νέες ειδικότητε­ς έχουν δημιουργηθ­εί με τη χρήση της τεχνολογία­ς.

με τη χρήση της τεχνολογία­ς. Εφερε σαν παράδειγμα τη δική του ομάδα, το τμήμα Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης της Amazon, το οποίο επικεντρών­εται στην αυτοματοπο­ίηση του τεράστιου δικτύου κέντρων εκπλήρωσης της Amazon, δηλαδή τις εγκαταστάσ­εις που είναι υπεύθυνες για τη συσκευασία των παραγγελιώ­ν, ώστε αυτές να είναι ετοιμοπαρά­δοτες για τους πελάτες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece