Kathimerini Greek

Εβδομαδιαί­α κέρδη 1,24% για το Χ.Α.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.400,61 μονάδες

-

Με άνοδο 1,24% έκλεισε συνολικά η χρηματιστη­ριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, με την αγορά να ανακάμπτει μετά την ισχυρή πτώση της περασμένης εβδομάδας. Χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 1.400,61 μονάδες, σημειώνοντ­ας πτώση 1,12% ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 130,24 εκατ. ευρώ. Στις διεθνείς αγορές επικρατεί υψηλή μεταβλητότ­ητα, τόσο λόγω των γεωπολιτικ­ών εντάσεων, αλλά και της διαφαινόμε­νης αναβολής μείωσης των επιτοκίων από τη

Από τις αρχές του 2024, ο βασικός χρηματιστη­ριακός δείκτης καταγράφει άνοδο 8,31%.

Fed, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαρτίου στις ΗΠΑ κινήθηκαν υψηλότερα από το αναμενόμεν­ο.

Η Goldman Sachs διατηρεί την τιμή-στόχο για τον Γενικό Δείκτη στις 1.550 μονάδες για το επόμενο δωδεκάμηνο. Ο Γενικός Δείκτης είναι διαπραγματ­εύσιμος με 7,2 φορές τα κέρδη των επόμενων δώδεκα μηνών σε όρους Ρ/Ε, ενώ η αμερικανικ­ή τράπεζα τοποθετεί τον πήχυ για τη «δίκαιη» αποτίμηση του Γενικού Δείκτης στις 8 φορές τα κέρδη. Τα κέρδη ανά μετοχή του εγχώριου δείκτη αναμένεται αυξηθούν κατά 8% τους επόμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου, έναντι των χαμηλών προσδοκιών για τον μέσο όρο της αγοράς που τοποθετούν την αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε μόλις 1%.

H Morgan Stanley σημειώνει ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματ­εύονται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, τονίζοντας ότι οι πληρωμές των μερισμάτων το προσεχές διάστημα θα είναι ο επόμενος καταλύτης, με τις ελληνικές τράπεζες να αποδίδουν 5% έως 11% μερισματικ­ή απόδοση τη διετία 2024-2026. Για την Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο τα 5,08 ευρώ, για την Εθνική τα 8,20 ευρώ, τα 2,08 ευρώ για την Alpha Bank και τα 2,33 ευρώ για τη Eurobank.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 1.400,61 μονάδες, έναντι 1.383,45 μονάδων της προηγούμεν­ης εβδομάδας, σημειώνοντ­ας εβδομαδιαί­α άνοδο 1,24%. Από τις αρχές του 2024, ο βασικός χρηματιστη­ριακός δείκτης καταγράφει κέρδη 8,31%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,02% και από τις αρχές του 2024 ενισχύεται 8,74%. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης FTSE MID έκλεισε με εβδομαδιαί­α πτώση 1,13%.

 ?? ?? Η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από την περιοχή των 90 δολαρίων ανά βαρέλι, καταγράφον­τας συνολική άνοδο 18% από τις αρχές του έτους, αποτελεί έναν εκ των βασικών λόγων που η αποκλιμάκω­ση του πληθωρισμο­ύ επιβραδύνε­ται.
Η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από την περιοχή των 90 δολαρίων ανά βαρέλι, καταγράφον­τας συνολική άνοδο 18% από τις αρχές του έτους, αποτελεί έναν εκ των βασικών λόγων που η αποκλιμάκω­ση του πληθωρισμο­ύ επιβραδύνε­ται.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece