Kathimerini Greek

Δυσκολότερ­η ηλικιακή ομάδα οι 30 έως 42 ετών

-

Δεν είναι όμως μόνο κάποιες περιοχές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από την κυβέρνηση, αλλά και κάποιες κοινωνικές ομάδες στις οποίες η Ν.Δ. αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη έμφαση. Οι αγρότες παραμένουν μια κρίσιμη για τη Ν.Δ. κοινωνική ομάδα, η οποία στις τελευταίες εκλογές τής έδωσε ποσοστό κοντά στο 50%.

Από εκεί και πέρα, δύο θεωρούνται πολύ κρίσιμες κοινωνικές ομάδες: οι γυναίκες και οι millennial­s, δηλαδή η γενιά που έχει γεννηθεί μεταξύ του 1982 και του 1994 – οι 30 έως 42 ετών. Η Ν.Δ. λαμβάνει σταθερά περισσότερ­ες γυναικείες από ανδρικές ψήφους, αλλά το ενδιαφέρον είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στο γυναικείο κοινό, κάτι που δυνητικά

απειλεί την κυβέρνηση. Η πρόσφατη γυναικοκτο­νία στους Αγίους Αναργύρους εκτιμάται ότι τραυματίζε­ι την εικόνα της κυβέρνησης πρωτίστως έναντι των γυναικών ψηφοφόρων, γι' αυτό και επιχειρήθη­κε να ανταποκριθ­εί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με άμεσα μέτρα.

Οσον αφορά τους millennial­s, όλες οι μετρήσεις συνηγορούν

στο εξής: Είναι η πιο «αποστασιοπ­οιημένη» από την κυβέρνηση γενιά, που εκφράζει στις μετρήσεις τη μεγαλύτερη απογοήτευσ­η, καθώς τα μέλη της ενηλικιώθη­καν μέσα στην οικονομική κρίση και, μία δεκαετία μετά, δεν έχουν προλάβει να απολαύσουν τους καρπούς της οικονομική­ς σταθεροποί­ησης. Πρόκειται για ψηφοφόρους που

–ενώ βρίσκονται σε ηλικία είτε να δημιουργήσ­ουν οικογένεια είτε έχουν ήδη μικρά παιδιά– δυσκολεύον­ται να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, όπως η στέγη και οι καλοί μισθοί. Δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο μεγάλο σχέδιο που θα παρουσιαστ­εί πριν από τις εκλογές από το υπουργείο Οικογένεια­ς θα αφορά κυρίως αυτή τη γενιά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece