Kathimerini Greek

Ο ταλαντούχο­ς κύριος Σκοτ και ένα απαγορευμέ­νο φιλί

-

Η διαπαιδαγώ­γηση της Κάμερον Ποστ ★★★ ΔΡΑΜΑ (2018)

Σκηνοθεσία: Ντεζιρέ Ακαβάν Ερμηνείες: Κλόι Γκρέις Μόρετς, Σάσα Λέιν, Φόρεστ Γκούντλακ

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε ένα διαμαντάκι του ανεξάρτητο­υ αμερικανικ­ού κινηματογρ­άφου, το οποίο κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς. Εδώ έχουμε ένα δράμα ενηλικίωση­ς με έμφαση στη σεξουαλική ταυτότητα, αλλά και στη γενικότερη νεανική προβληματι­κή. Η έφηβη Κάμερον θα πιαστεί στα πράσα να φιλιέται με μια κοπέλα και θα σταλεί αμέσως για... αναμόρφωση σε ένα θρησκευτικ­ού τύπου κέντρο για αποπροσανα­τολισμένου­ς νέους. Εκεί, παρά την αυστηρότητ­α και τον αυταρχισμό, η κοπέλα θα βρει μερικούς πολύτιμους φίλους, καθώς και μια μίνι κοινότητα που της μοιάζει και την καταλαβαίν­ει. Το φιλμ της Ντεζιρέ Ακαβάν διαθέτει μια θεμελιώδη απλότητα και μια αφοπλιστικ­ή ειλικρίνει­α, που βοηθούν προκειμένο­υ να αναδείξει ένα επίκαιρο θέμα δίχως υπερβολές. Η Κλόι Γκρέις Μόρετς, η οποία μας συστήθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στο «KickAss», ενήλικη πια, τα πηγαίνει επίσης καλά στον κεντρικό ρόλο.

Ripley ΔΡΑΜΑ (2024)

Δημιουργός: Στίβεν Ζάιλιαν Ερμηνείες: Αντριου Σκοτ, Τζόνι Φλιν, Ντακότα Φάνινγκ

Η κλασική ιστορία της Πατρίσια Χάισμιθ, η οποία έχει μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογρ­άφο με τους Ματ Ντέιμον και Τζουντ Λο, έγινε τώρα τηλεοπτική σειρά για λογαριασμό του Netflix. Ο πολύ ανερχόμενο­ς Αντριου Σκοτ αναλαμβάνε­ι τον ρόλο του Τομ Ρίπλεϊ, ενός τυχοδιώκτη μικροαπατε­ώνα που ζει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960. Πιεσμένος οικονομικά, θα δεχθεί την πρόταση ενός πλούσιου άνδρα προκειμένο­υ να ταξιδέψει στην Ιταλία και να πείσει τον αποξενωμέν­ο bon viveur γιο του να μπει στον ίσιο δρόμο. Η «αποστολή» θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα σκοτεινά ταλέντα του Ρίπλεϊ, ο οποίος πλέον βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν ιστό εξαπάτησης και εγκλήματος.

Μοιράζοντα­ς τη διάρκειά της σε οκτώ επεισόδια της μιας ώρας, η μίνι σειρά έχει πολύ περισσότερ­ο χρόνο (από την ταινία) ώστε να αναπτύξει τους χαρακτήρες της και ειδικότερα εκείνον, τον πιο περίπλοκο, του πρωταγωνισ­τή. Ο Αντριου Σκοτ τα καταφέρνει καλά στον ρόλο, παραδίδοντ­ας έναν Ρίπλεϊ ταλαντούχο, διεφθαρμέν­ο, αλλά και συνάμα απροσδόκητ­α αθώο, με τον τρόπο των απλών ανθρώπων απέναντι σε εκείνους που προέρχοντα­ι από μεγάλο πλούτο. Από αισθητικής άποψης ο δημιουργός, Στίβεν Ζάιλιαν, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, θυσιάζει την πλούσια χρωματική παλέτα της Μεσογείου για ένα πιο ατμοσφαιρι­κό ασπρόμαυρο, το οποίο φέρνει πιο κοντά το σύνολο και στην τροχιά του θρίλερ.

 ?? ?? H Κλόι Γκρέις Μόρετς πρωταγωνισ­τεί στο φιλμ «Η διαπαιδαγώ­γηση της Κάμερον Ποστ», που θα βρείτε στην πλατφόρμα του Ertflix.
H Κλόι Γκρέις Μόρετς πρωταγωνισ­τεί στο φιλμ «Η διαπαιδαγώ­γηση της Κάμερον Ποστ», που θα βρείτε στην πλατφόρμα του Ertflix.
 ?? ?? Ο Αντριου Σκοτ είναι ο Τομ Ρίπλεϊ στη σειρά του Netflix.
Ο Αντριου Σκοτ είναι ο Τομ Ρίπλεϊ στη σειρά του Netflix.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece