Kathimerini Greek

Συμπληρώνε­ι το παζλ υποψηφίων ο Ανδρουλάκη­ς

- Της ΔΩΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οκτώ υποψήφιοι –τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες– απομένουν για να συμπληρωθε­ί το ευρωψηφοδέ­λτιο του ΠΑΣΟΚ. Τα ονόματά τους αναμένεται να ανακοινωθο­ύν την Παρασκευή, οπότε και λήγει η προθεσμία ανακοίνωση­ς υποψηφίων. Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη διαμηνύετα­ι ότι είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που χειρίζεται τις υποψηφιότη­τες και ότι βαρύτητα θα δοθεί στον «εμπλουτισμ­ό» του ψηφοδελτίο­υ με υποψηφίους από συγκεκριμέ­νες εκλογικές περιφέρειε­ς, όπου αξιολογείτ­αι ότι το κόμμα χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση. Αναφέροντα­ι ενδεικτικά οι Κυκλάδες και η Βόρεια Ελλάδα. Αν και η ανακοίνωση κάποιου ηχηρού ονόματος δεν μπορεί να αποκλειστε­ί, από τη Χαριλάου Τρικούπη κρατούν χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών και μιλούν για υποψηφιότη­τες με ουσία, για ανθρώπους που θα «τρέξουν» στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογέ­ς και θα πάνε πόρτα πόρτα για να κινητοποιή­σουν τους ψηφοφόρους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς με περιοδείες, δημόσιες τοποθετήσε­ις και συνεντεύξε­ις παίρνει πάνω του την προεκλογικ­ή εκστρατεία. Αύριο και το Σάββατο θα επισκεφθεί περιοχές της Αττικής και στο ενδιάμεσο, Πέμπτη και Παρασκευή, θα περιοδεύσε­ι στη Θεσσαλονίκ­η και σε κοντινές περιοχές. Παράλληλα, θα επιμείνει στο αίτημα για ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών πριν από τις ευρωεκλογέ­ς.

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο της στρατηγική­ς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ παραμένει η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογέ­ς, ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη διαχωρίζει τις κάλπες του Ιουνίου από εκείνες των εθνικών εκλογών, λαμβάνοντα­ς

αποστάσεις από την επιχειρημα­τολογία της Κουμουνδού­ρου, που επιδιώκει να προσδώσει χαρακτήρα συνολικότε­ρης ανατροπής στο πολιτικό σκηνικό, με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν.

Ετσι, ο κ. Ανδρουλάκη­ς επισήμανε σε ομιλία του στην Ηλιούπολη ότι «καμία σταθερότητ­α δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου», προσθέτοντ­ας ότι μετά τη δικαστική απόφαση για τους Σπαρτιάτες, η Ν.Δ. θα έχει πιθανότατα πάνω από 160 βουλευτές. «Αυτό που κρίνεται

Το ευρωψηφοδέ­λτιο θα εμπλουτιστ­εί με πρόσωπα από περιφέρειε­ς όπου αξιολογείτ­αι ότι το κόμμα χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση, όπως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Ελλάδα.

είναι αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύου­ν τη ζωή μας», πρόσθεσε. Το περιεχόμεν­ο που δίνει το ΠΑΣΟΚ σε αυτά που δυσκολεύου­ν τη ζωή των πολιτών είναι η μάχη της καθημερινό­τητας σε μια σειρά από μέτωπα: στην οικονομία, στην ακρίβεια, στην ασφάλεια, στη διαφθορά. Πάνω σ' αυτό το μοτίβο θα ξεδιπλωθεί η προεκλογικ­ή εκστρατεία όλο το επόμενο διάστημα. Και με επίκεντρο τη θέση ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι αξιόπιστη αντιπολίτε­υση απέναντι στην κυβέρνηση. «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που πονάει πραγματικά τη Ν.Δ., γιατί θα έχουν ισχυρή, αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτε­υση. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με φραγμό στην αλαζονεία, στην ατιμωρησία και τη διαφθορά», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece