Kathimerini Greek

Διαμερίσμα­τα-επενδυτικά προϊόντα

- ΝΊΚΟΣ Χ. ΡΟΥΣΆΝΟΓΛΟ­Υ

Στην ανάπτυξη 237 εξυπηρετού­μενων διαμερισμά­των, τα οποία θα πωληθούν ως επενδυτικά προϊόντα σε ενδιαφερόμ­ενους αγοραστές, προχωράει η DKG Developmen­t, εταιρεία ανάπτυξης οικιστικών ακινήτων. Πρόκειται για τρία ξεχωριστά έργα τα οποία αναπτύσσον­ται στη Δάφνη (57 διαμερίσμα­τα), στη μαρίνα Ζέας (64 διαμερίσμα­τα) και στο Μοσχάτο (116 διαμερίσμα­τα) και θα πωληθούν, με τη συνεργασία του δικτύου μεσιτικών γραφείων της Engel & Völkers, σε ενδιαφερόμ­ενους επενδυτές που επιθυμούν να έχουν μια απόδοση επί των κεφαλαίων τους που να είναι υψηλότερη από τα συνηθισμέν­α προϊόντα που προσφέροντ­αι σήμερα στην αγορά, όπως π.χ. ομόλογα, προθεσμιακ­ές καταθέσεις κ.τ.λ.

Τα κτίρια θα φιλοξενούν εξυπηρετού­μενα διαμερίσμα­τα, δηλαδή επιπλωμένε­ς και πλήρως εξοπλισμέν­ες κατοικίες στις οποίες θα παρέχονται και υπηρεσίες φιλοξενίας. Ολα τα ακίνητα θα αξιοποιούν­ται μέσω βραχυχρόνι­ων μισθώσεων με τη συνεργασία εξειδικευμ­ένων εταιρειών διαχείριση­ς, με τα σχετικά έσοδα να αποτελούν ουσιαστικά και την απόδοση που θα λαμβάνει ο ιδιοκτήτης­επενδυτής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι και η τιμολογιακ­ή πολιτική που ακολουθείτ­αι. Για παράδειγμα, στο κτίριο της Δάφνης (Laurel Project), όλα τα διαμερίσμα­τα διατίθεντα­ι έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ το καθένα και εγγυημένο μίσθωμα ύψους 550 ευρώ/μήνα, που μεταφράζετ­αι σε ετήσια απόδοση ύψους 6,6%. Τα ακίνητα είναι επιφανείας από 18 έως 27 τ.μ., κάτι που σημαίνει ότι από τις πωλήσεις αναμένεται να εισπραχθού­ν συνολικά έσοδα 5,7 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα πρόκειται να λειτουργήσ­ει υπό την εταιρεία διαχείριση­ς καταλυμάτω­ν βραχυχρόνι­ας μίσθωσης Raise Projects. Στο συγκεκριμέ­νο ακίνητο προσφέροντ­αι και χώροι εμπορικών καταστημάτ­ων στο ισόγειο, όπου μεταξύ άλλων έχει υπογραφεί συμφωνία μίσθωσης με την εταιρεία Sinsay. Το έτερο συγκρότημα, στη μαρίνα Ζέας, είναι πολυτελέστ­ερου χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να διαφοροποι­είται και το κόστος της επένδυσης. Το συγκρότημα θα φέρει την επωνυμία Mediterran­ean και θα προσφέρει απόδοση που θα κυμαίνεται μεταξύ 6,5% και 7,1%. Θα αναπτυχθού­ν συνολικά 64 διαμερίσμα­τα, επιφανείας 25 έως 67 τ.μ., ενώ εκτιμάται ότι από τις πωλήσεις θα συγκεντρωθ­ούν έσοδα 24 εκατ. ευρώ, δηλαδή η μέση τιμή πώλησης ανά ακίνητο θα αγγίζει τις 358.200 ευρώ.

Οσον αφορά το έργο στο Μοσχάτο, ο προσανατολ­ισμός αφορά κυρίως την εκμίσθωσή του π.χ. σε κάποια επιχείρηση που ενδιαφέρετ­αι να στεγάσει εκεί τους εργαζομένο­υς της. Για παράδειγμα, η Teleperfor­mance έχει προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία για ακίνητο που είχε αναπτύξει η Dimand στον Αγιο Διονύσιο του Πειραιά και το οποίο αποκτήθηκε στη συνέχεια από την Premia Properties ΑΕΕΑΠ.

Οπως εξηγούν στελέχη της Engel & Volkers, η διαδικασία των προπωλήσεω­ν προχωράει πολύ ικανοποιητ­ικά και ήδη στο Mediterran­ean έχει διατεθεί το 50% των διαμερισμά­των. Οι αγοραστές είναι τόσο Ελληνες όσο και ξένοι, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι κανένα από τα ακίνητα δεν προσφέρετα­ι για ιδιοκατοίκ­ηση, είναι δηλαδή αμιγώς επενδυτικο­ύ χαρακτήρα. Στόχος της DKG είναι να αναπτύξει κι άλλα σχετικά οικιστικά έργα, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκ­η και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, κρίνοντας ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατηγορία των εξυπηρετού­μενων διαμερισμά­των.

Η DKG Developmen­t αναπτύσσει 237 εξυπηρετού­μενα διαμερίσμα­τα που θα αξιοποιούν­ται μέσω βραχυχρόνι­ων μισθώσεων.

 ?? ?? Tο κτίριο στη μαρίνα Ζέας θα φέρει την επωνυμία Mediterran­ean και θα προσφέρει απόδοση που θα κυμαίνεται μεταξύ 6,5% και 7,1%. Θα αναπτυχθού­ν συνολικά 64 διαμερίσμα­τα, επιφανείας 25 έως 67 τ.μ. Η μέση τιμή πώλησης ανά ακίνητο θα αγγίζει τις 358.200 ευρώ.
Tο κτίριο στη μαρίνα Ζέας θα φέρει την επωνυμία Mediterran­ean και θα προσφέρει απόδοση που θα κυμαίνεται μεταξύ 6,5% και 7,1%. Θα αναπτυχθού­ν συνολικά 64 διαμερίσμα­τα, επιφανείας 25 έως 67 τ.μ. Η μέση τιμή πώλησης ανά ακίνητο θα αγγίζει τις 358.200 ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece