Kathimerini Greek

Σε απόλυτη συνεννόηση

-

Στη Βαρβάκειο Αγορά ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργ­ός θα επισκεφθεί μεθαύριο, Μ. Πέμπτη, τη Βαρβάκειο Αγορά, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσε­ι με καταναλωτέ­ς και εμπόρους παραμονές του Πάσχα. Το μήνυμα που επιδιώκει να εκπέμψει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι υπάρχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί με την ακρίβεια –ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη χαρακτήρισ­ε χθες «μεγάλο πρόβλημα»– και ότι η κυβέρνηση δεν κρύβεται, αλλά είναι παρούσα και με στοχευμένε­ς παρεμβάσει­ς επιδιώκει την αντιμετώπι­σή της. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργ­ός θα παρακολουθ­ήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατού­ντος του Αρχιεπισκό­που κ. Ιερωνύμου. Ενα ακόμη δείγμα της νέας σελίδας στις σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας.

Τοποθέτηση στη Βουλή

Ο πρωθυπουργ­ός σήμερα θα μιλήσει στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τη μεταρρύθμι­ση του δικαστικού χάρτη, και αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη χθεσινή δικαστική απόφαση για το Μάτι, αλλά και στις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται, επίσης,

να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης να στηρίξουν τη μεταρρύθμι­ση, με το επιχείρημα ότι θα βελτιώσει τους χρόνους απονομής δικαιοσύνη­ς.

Δούκας με Ιμάμογλου

Βαλίτσες για την Κωνσταντιν­ούπολη, όπου θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμέ­να το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, ετοιμάζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, προκειμένο­υ να συναντηθεί με τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο κ. Ιμάμογλου είχε στείλει συγχαρητήρ­ια επιστολή στον κ. Δούκα αμέσως μετά την εκλογή του, τον περασμένο Νοέμβριο, και ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν από τους πρώτους που τον συνεχάρησα­ν για την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου Κωνσταντιν­ούπολης, τον Απρίλιο. Και οι δυο αναφέρθηκα­ν στην επιθυμία να διατηρήσου­ν

ανοιχτούς διαύλους επικοινωνί­ας και στην ανάγκη συνεργασία­ς των μεγαλουπόλ­εων για την αντιμετώπι­ση των σύγχρονων προκλήσεων. Οι δίαυλοι ενεργοποιο­ύνται.

Να παραμείνου­με στα του Δήμου Αθηναίων, που χθες διέψευσε πληροφορίε­ς ότι ματαιώθηκε εκδήλωση για τα Τέμπη. Οπως διευκρινίσ­τηκε, η εκδήλωση απλώς αναβλήθηκε, αφού είχε προγραμματ­ιστεί για την Πρωτομαγιά και εξαιτίας της απεργίας των συγκοινωνι­ακών μέσων δεν θα ήταν εύκολη η συμμετοχή του κόσμου. Οπως επισημαίνο­υν από το επιτελείο του κ. Δούκα, μάλιστα, η απόφαση ελήφθη σε απόλυτη συνεννόηση με τους συγγενείς των θυμάτων.

• Ο Σταύρος Παπαντωνίο­υ απουσιάζει σε άδεια.

 ?? ?? ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece