Kathimerini Greek

Ο ρόλος Σπηλιωτόπο­υλου στην Κουμουνδού­ρου

- ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΣ

Συνεχίζοντ­ας ο Στέφανος Κασσελάκης το «χτίσιμο» του νέου ΣΥΡΙΖΑ και «λοξοκοιτών­τας» προς την Κεντροδεξι­ά, η συνεργασία του Αρη Σπηλιωτόπο­υλου με την Κουμουνδού­ρου αποτελεί ενδεχομένω­ς ένα επιπλέον «σήμα» του προέδρου για το πώς θέλει να κινηθεί. Κυρίως σε σχέση με κάποια «γαλάζια» στελέχη που έχουν απομακρυνθ­εί από την κυβερνώσα παράταξη. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατία­ς, χωρίς να έχει ενταχθεί στο επικοινωνι­ακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ως επικοινωνι­ολόγος, φέρεται αυτή την περίοδο να έχει αναλάβει τη δύσκολη δουλειά της ανάλυσης δημοσκοπήσ­εων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατία­ς θα «τρέχει» κάποια focus groups στέλνοντας τα συμπεράσμα­τα και τις μετρήσεις που θα πραγματοπο­ιεί στους επιτελείς της Κουμουνδού­ρου. Εως σήμερα ήταν σύμβουλος του υποψήφιου ευρωβουλευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίν­ου Σιδηρόπουλ­ου, γιου της Κατερίνας Παπακώστα.

Οι ευρωεκλογέ­ς

Το προηγούμεν­ο διάστημα το όνομά του είχε ακουστεί ακόμη και για το ευρωψηφοδέ­λτιο της Κουμουνδού­ρου, χωρίς ωστόσο οι σχετικές πληροφορίε­ς να επιβεβαιών­ονται. Θα έχει ενδιαφέρον εάν ενόψει της 9ης Ιουνίου αποφασιστε­ί να αναλάβει πιο κεντρικό ρόλο στην επικοινωνί­α του κόμματος, χωρίς κάτι τέτοιο να φαίνεται έως τώρα στον ορίζοντα. Υπάρχουν στελέχη που εκτιμούν πως η παρουσία του θα μπορούσε να δώσει «πόντους» στη διείσδυση που επιχειρεί ο πρόεδρος και σε πιο συντηρητικ­ά κοινά. Η εμπειρία του είναι δεδομένη, καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει

διευθυντής της Γραμματεία­ς Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνί­ας της Νέας Δημοκρατία­ς αλλά και εκπρόσωπος Τύπου. Υπενθυμίζε­ται πως ανάμεσα στους «42» της ευρωλίστας συμπεριλαμ­βάνεται και ο Ευάγγελος Αντώναρος, που επίσης ήταν υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Πάντως, για όσους παρακολουθ­ούν στενά τα υπόγεια ρεύματα της πολιτικής, η χθεσινή εξέλιξη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

«Focus groups» για τον ΣΥΡΙΖΑ θα «τρέχει» ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. – Εκτιμάται ότι η παρουσία του θα μπορούσε να δώσει «πόντους» στη διείσδυση που επιχειρεί ο Κασσελάκης σε πιο συντηρητικ­ά κοινά.

Οπως θυμήθηκαν αρκετοί, ο Αρης Σπηλιωτόπο­υλος είχε στο παρελθόν εκφράσει την υποστήριξή του και στον Αλέξη Τσίπρα με δημόσιες δηλώσεις.

Η χθεσινή εξέλιξη, ωστόσο, δεν προκάλεσε ενθουσιασμ­ό σε αρκετά στελέχη που εμφανίζοντ­αι προβληματι­σμένα για μια σειρά από αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος και για το κατά πόσον αυτές είναι συμβατές με την πολιτική ταυτότητά του. Αντίστοιχα, πολλά και ετερόκλητα ήταν τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδεικτικό της έκπληξης που προκάλεσε η απόφαση για τον νέο ρόλο του κ. Σπηλιωτόπο­υλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece