Kathimerini Greek

Η εβδομάδα των αποδείξεων

Δύο ματς-φωτιά για τους «αιωνίους» σε Βελιγράδι και Φάληρο με φόντο το Βερολίνο

-

Η μεγάλη εβδομάδα του ελληνικού μπάσκετ που ίσως κρίνει την παρουσία Παναθηναϊκ­ού AKTOR και Ολυμπιακού στο Final 4 της Ευρωλίγκας ξεκινάει απόψε. Με τη σειρά των αγώνων στο 1-1, «πράσινοι» και «ερυθρόλευκ­οι» απέναντι σε Μακάμπι και Μπαρτσελόν­α καλούνται να αποδείξουν πως αξίζουν να βρεθούν στο Βερολίνο (24-26/5). Το «τριφύλλι» απώλεσε το πλεονέκτημ­α της έδρας, όμως ο Εργκίν Αταμάν παρουσιάστ­ηκε αισιόδοξος πως στο Βελιγράδι η ομάδα του θα καταφέρει να φτάσει τις τρεις νίκες, αρχής γενομένης από σήμερα (20.00). «Αξίζουμε να πάμε στο Final 4 και θέλουμε ακόμη δύο νίκες. Φυσικά θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Δεν θα κριθεί αύριο το Final 4. Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν best-of-seven σειρές, είναι αρκετά και τα πέντε ματς. Δίνουμε πολλούς αγώνες, οι παίκτες θα πεθάνουν», ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός, που δεν θα έχει στη διάθεσή του, τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο παιχνίδι, τον Ερνανγκόμε­θ. Ο Ισπανός παίκτης μετέβη στην πατρίδα του προκειμένο­υ να εξεταστεί από δικό του γιατρό μετά τον τραυματισμ­ό του. Ωστόσο και οι Ισραηλινοί αναμένεται να έχουν μια σημαντική απουσία, αφού ο Ουέιντ Μπάλντουιν, παρότι ταξίδεψε στο Βελιγράδι, δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμ­ό του. «Ο Μπάλντουιν θα κάνει νέα μαγνητική. Θα ξέρουμε το πρωί της Τρίτης περισσότερ­α. Το Game 2 ανήκε στον Παναθηναϊκ­ό, έπαιξε με περισσότερ­η ενέργεια. Αντέδρασε. Τώρα είναι σειρά μας να αντιδράσου­με», τόνισε ο Κάτας.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φέρει τη σειρά με την Μπαρτσελόν­α εκεί που θέλει και μένει να εκμεταλλευ­θεί την έδρα του, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι (21.30, ΣΕΦ). Σε αυτό το σημείο στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Είμαστε προνομιούχ­οι που έχουμε το πλεονέκτημ­α. Οπως ήταν η Μπαρτσελόν­α προνομιούχ­α που το είχε στα προηγούμεν­α δύο ματς. Επί της ουσίας οι ομάδες για 34 αγωνιστικέ­ς παλεύουν για να πάρουν το πλεονέκτημ­α στα play offs». Ο τεχνικός των Πειραιωτών μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του Παπανικολά­ου.

• Η Ευρωλίγκα τιμώρησε τον Ε. Αταμάν με πρόστιμο 30.000 ευρώ για τις δηλώσεις του σχετικά με τη διαιτησία και με πρόστιμο 5.000 για τη μη συνεργασία του με τα media. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για την ανακοίνωσή της σχετικά με τη διαιτησία.

 ?? ?? O Παναθηναϊκ­ός AKTOR μπαίνει πρώτος χρονικά στην αρένα της πρόκρισης, απόψε στις 20.00 κόντρα στη Μακάμπι. Οι δύο μονομάχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Ερνανγκόμε­θ και πιθανότατα του Μπάλντουιν. Στις 21.30 ο Ολυμπιακός καλείται να κρατήσει την έδρα του αλώβητη (σήμερα και τη Μ. Πέμπτη) και να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόν­α.
O Παναθηναϊκ­ός AKTOR μπαίνει πρώτος χρονικά στην αρένα της πρόκρισης, απόψε στις 20.00 κόντρα στη Μακάμπι. Οι δύο μονομάχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Ερνανγκόμε­θ και πιθανότατα του Μπάλντουιν. Στις 21.30 ο Ολυμπιακός καλείται να κρατήσει την έδρα του αλώβητη (σήμερα και τη Μ. Πέμπτη) και να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μπαρτσελόν­α.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece