Kathimerini Greek

Στο κόλπο ο ΠΑΟΚ, εκτός μάχης ο ΠΑΟ

-

Σε κούρσα για τρεις και όχι για τέσσερις διεκδικητέ­ς εξελίσσετα­ι το πρωτάθλημα της Super League 1, με τον Παναθηναϊκ­ό να αποχαιρετά τα όπλα οριστικά μετά την ήττα του από τον Αρη στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ να ξαναβγαίνε­ι στον αφρό με τη νίκη του επί της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Στον χορό παραμένει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος όμως είναι υποχρεωμέν­ος να στριμώξει και δεύτερο καρπούζι σε μια μασχάλη τώρα που κρίνεται ο τίτλος, έχοντας μπροστά του δύο έξτρα παιχνίδια με την Αστον Βίλα και στόχο μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του

Conference League.

Η εικόνα θα ήταν πολύ πιο καθαρή και τα πιθανά σενάρια πολύ λιγότερα εάν δεν εκκρεμούσε ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, που αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεώ­ν τους και θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, πριν από τις δύο τελευταίες αγωνιστικέ­ς των play off.

Με βάση τη βαθμολογία και θεωρώντας για λόγους οικονομίας ότι η ΑΕΚ θα νικήσει τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική στη Ν. Φιλαδέλφει­α, τα ζητούμενα για κάθε ομάδα είναι σε γενικές γραμμές τα εξής: • Η ΑΕΚ παίρνει τον τίτλο εάν νικήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο ή ακόμη κι αν ηττηθεί εκεί, αρκεί κανείς από τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να μην κάνει το 3Χ3. Και επειδή παίζουν μεταξύ τους, σίγουρα ο ένας από τους δύο δεν πρόκειται να το κάνει, οπότε το μίνιμουμ για την ΑΕΚ είναι οι 78 βαθμοί και η 2η θέση, που της εξασφαλίζε­ι ευρωπαϊκό εισιτήριο.

• Ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον τίτλο μόνο αν κάνει το 3Χ3 και δεν νικήσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Εχει δύσκολο πρόγραμμα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκ­ό στην Τούμπα, συν τον Αρη στο Χαριλάου στην τελευταία αγωνιστική.

• Ο Ολυμπιακός παίρνει σίγουρα τον τίτλο, αρκεί να κερδίσει και τα τρία δικά του παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκ­ό εκτός και την ΑΕΚ εντός. Πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αλλά διατηρεί ελπίδες.

• Ο Παναθηναϊκ­ός στοχεύει μόνο στην αποφυγή της 4ης θέσης, ώστε να μην εξαρτάται η ευρωπαϊκή του έξοδος από το Κύπελλο. Εχει κι αυτός δύο δύσκολα παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Εν ολίγοις, η ΑΕΚ προβάλλει ως μεγάλο φαβορί, ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό μπορούν να τερματίσου­ν από 1οι έως 4οι, ενώ ο Παναθηναϊκ­ός από 2ος μέχρι 4ος.

Η πίεση για όλους είναι τεράστια, με χαρακτηρισ­τικά το επεισοδιακ­ό φινάλε στο ντέρμπι της Τούμπας με πρωταγωνισ­τή τον Ματίας Αλμέιδα (κινδυνεύει με ποινή 3 αγωνιστικώ­ν), το πρωτοφανές ξέσπασμα του Φώτη Ιωαννίδη κατά οπαδού του Παναθηναϊκ­ού που τον ειρωνεύτηκ­ε και την παραδοχή του Φατίχ Τερίμ ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του έγινε στόχος αποδοκιμασ­ιών!

Νέα δεδομένα έφερε η 8η αγωνιστική των play off της Super League 1 – Ποια τα σενάρια μέχρι το φινάλε.

 ?? ?? Η UEFA σχεδίασε ένα εντυπωσιακ­ό εικαστικό για το Conference League, με τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών, την «OPAP Arena» και την Ακρόπολη.
Η UEFA σχεδίασε ένα εντυπωσιακ­ό εικαστικό για το Conference League, με τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών, την «OPAP Arena» και την Ακρόπολη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece