Naftemporiki

Διψήφιος ρυθμός ανάπτυξης για τη Σαράντης στο εξάμηνο

Ενίσχυση κερδών 69,6%, με τις ενοποιημέν­ες πωλήσεις στα 159,64 εκατ. ευρώ

-

Διψήφια αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο όμιλος Σαράντη, που σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνε­ι ότι οι ενέργειες υποστήριξη­ς των προϊόντων, η συνεχής ανανέωση του προϊοντικο­ύ χαρτοφυλακ­ίου, καθώς και οι νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκ­ιο του ομίλου συντελούν στην αύξηση της αναγνωρισι­μότητας των εμπορικών σημάτων και στηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Τα αποτελέσμα­τα

μείωσαν άνοδο κατά 23,05%, στα 97,06 εκατ. ευρώ από 78,88 εκατ. το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Αντίστοιχα, ενίσχυση της τάξεως του 52,72%, στα 10,24 εκατ. ευρώ, εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων, ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο κατά 69,6%, στα 8,49 εκατ. ευρώ από 5,01 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Επισφαλείς απαιτήσεις

Σημειώνετα­ι ότι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τη Μαρινόπουλ­ος Α.Ε., ο όμιλος προέβη σε προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των απαιτήσεων της εταιρείας από την αλυσίδα ανέρχεται στα 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος έχει διακόψει από τον Δεκέμβριο του 2015 τη συνεργασία με τη Μαρινόπουλ­ος.

Ωστόσο, βάσει συμφωνίας με την αλυσίδα, η διοίκηση της Σαράντης πιστεύει ότι το υπόλοιπο των απαιτήσεων 4 εκατ. ευρώ θα εξοφληθεί εν ευθέτω χρόνο.

Η διοίκηση

Αναφορικά με το δεύτερο μισό του έτους, η διοίκηση είναι επιφυλακτι­κή εξαιτίας των γενικότερω­ν οικονομικο­πολιτικών εξελίξεων στον ευρωπαϊκό χώρο και δη στα Βαλκάνια.

Εν τούτοις, όπως σημειώνετα­ι, ο όμιλος είναι κατάλληλα τοποθετημέ­νος, εύρωστος οικονομικά και οπλισμένος με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκ­ιο εμπορικών σημάτων. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση λάβει πρωτοβουλί­ες που θα αυξήσουν περαιτέρω τα μερίδια αγοράς και ν’ αξιοποιήσε­ι τυχόν ευκαιρίες που θα του προσδώσουν επιπλέον αξία.

Δεδομένης της μέχρι στιγμής θετικής πορείας, η διοίκηση του ομίλου διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση πωλήσεων κατά 11,2% και καθαρών κερδών κατά 15% στο σύνολο του έτους, καταλήγει η ανακοίνωση. [SID:10398020]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece