Naftemporiki

Η απλή αναλογική τους έφερε πιο κοντά

-

Ένα ακόμη βήμα εγγύτερα στην κυβέρνηση έκανε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, καταγγέλλο­ντας το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ότι έχουν συνάψει «μετεκλογικ­ή ή προεκλογικ­ή» συμφωνία με τη Ν.Δ. για να ανατρέψουν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουν κάνει συμφωνία να ανατρέψουν τον Τσίπρα αυτοί οι τρεις» είπε ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξη. Ο κ. Λεβέντης, που υπερψήφισε την απλή αναλογική και καταψήφισε την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει την «ολομέτωπη σύγκρουση» με τις τρεις αυτές δυνάμεις. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε, πάντως, ότι δεν προτίθεται να συνεργαστε­ί με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο στόχαστρο μιας «εκστρατεία­ς από τον φιλοδεξιό Τύπο».

Παραδέχτηκ­ε, όμως, ότι η απλή αναλογική τον έφερε «πιο κοντά» στον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε ότι η καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος ήταν το όνειρο της ζωής του. Άσκησε, μάλιστα, νέα σκληρή κριτική στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για τη μεταστροφή της κατά της απλής αναλογικής.

«Την ημέρα που δεν ψήφισε η Γεννηματά την απλή αναλογική και την πρόδωσε, εκείνη την ημέρα ξεριζώθηκε η ψυχή μου».

«Πίστευα ότι στο τέλος δεν θα βλάψει τόσο πολύ τον εαυτό της η Φώφη Γεννηματά» ανέφερε ο κ. Λεβέντης και εκτίμησε ότι με την απόφαση αυτή που έλαβε η κα Γεννηματά είναι πολύ πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να μείνει εκτός Βουλής στις επόμενες εκλογές. [SID:10398141]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece