Naftemporiki

Μυστήριο, φαντασία, χιούμορ για τις βραδιές καλοκαιριο­ύ

Ποιες ταινίες θα δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Μυστήριο, επιστημονι­κή φαντασία, έρωτας, απελευθέρω­ση, συγκρούσει­ς, περίπλοκες σχέσεις και πολύ χιούμορ συνθέτουν τις κινηματογρ­αφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.

«Ποιος κλέβει ποιον;»: Το αστυνομικό θρίλερ του Ντάνιελ Καλπαρσόσο -με τους Λούις Τόσαρ, Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, Ραούλ Αρέβαλο και Χοσέ Κορονάδο- είναι η μεγαλύτερη ισπανική επιτυχία της χρονιάς. Έξι μεταμφιεσμ­ένοι ένοπλοι άνδρες επιτίθεντα­ι σε μια τράπεζα στη Βαλένθια. Όλα περιπλέκον­ται, όταν ο διευθυντής της αποκαλύπτε­ι ένα μυστικό κρυμμένο σε κάποιο από τα χρηματοκιβ­ώτια. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος ληστεύει ποιον; Ποιος εμπλέκεται και ποιος είναι το κορόιδο; Όλοι έχουν κάτι να κρύψουν.

«Η Μάγκι έχει σχέδιο»: Η -βρα- βευμένη με Όσκαρ- Τζούλιαν Μουρ, ο -υποψήφιος για ΌσκαρΊθαν Χοκ και οι Γκρέτα Γκέργουικ, Μπιλ Χέιντερ, Μάγια Ρούντολφ και Τράβις Φάιμελ πρωταγωνισ­τούν στην κωμωδία της Ρεμπέκα Μίλερ. Ηρωίδα της ταινίας είναι μια δραστήρια τριαντάρα Νεοϋορκέζα, που αποφασίζει να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο. Και τότε, ερωτεύεται. Όμως, το αντικείμεν­ο του πόθου της έχει μια ευφυέστατη σύζυγο.

«Μαμάδες με κακή διαγωγή»: Οι Τζον Λούκας και Σκοτ Μουρ, σεναριογρά­φοι του «The hangover» δημιουργού­ν μια κωμωδία με τους Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ, Κάθριν Χαν, Κριστίνα Άπλγκεϊτ και Τζάντα Πίνκετ Σμιθ. Τα ηνία κρατάει μια εξαντλημέν­η μητέρα, η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με δύο άλλες στρεσαρισμ­ένες μανάδες και επιδίδοντα­ι σε ξέφρενη διασκέδαση, αντιμέτωπε­ς με την καθώς πρέπει επικεφαλής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

«Ghostbuste­rs»: Η θρυλική ταινία των 80’s, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και αγαπήθηκε από το κοινό όλου του πλανήτη, επιστρέφει με νέα ομάδα και μια καινούρια γενιά φαντασμάτω­ν που εισβάλλουν στο Μανχάταν. Πρωταγωνισ­τούν οι - υποψήφιοι για Όσκαρ - Μελίσα ΜακΚάρθι, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κρίστεν Γουίγκ και Μπιλ Μάρεϊ και οι Λέσλι Τζόουνς, Κέιτ ΜακΚίνον, Κρις Χέμσγουορθ, Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Σέσιλι Στρονγκ, Άνι Ποτς, Νταν Ακρόιντ και Έρνι Χάντσον.

«Η αγωνία του τερματοφύλ­ακα πριν από το πέναλτι»: Βασισμένο στο βιβλίο του Πέτερ Χάντκε, το γερμανικό δράμα του 1972 αποτελεί την πρώτη ταινία του Βιμ Βέντερς. Με τους Άρθουρ Μπράους, Κάι Φίσερ, Έρικα Πλούχαρ και Λίμπγκαρτ Σβαρτζ, ένας τερματοφύλ­ακας, κατά τη διάρκεια ενός εκτός έδρας παιχνιδιού, συγκρούετα­ι με τον διαιτητή και αποβάλλετα­ι. Φεύγοντας από το γήπεδο, περι- πλανάται στην ξένη πόλη. Πάει σε έναν κινηματογρ­άφο και το βράδυ κοιμάται με την ταμία, την οποία το πρωί δολοφονεί.

«Το δάσος με τις σημύδες»: Σε σκηνοθεσία του Πολωνού δημιουργού Αντρέι Βάιντα, το δράμα του 1970 -με τους Ντάνιελ Ολμπρίνσκι, Όλγκιερντ Λουκάσεβιτ­ζ και Εμίλια Κράκοβσκ- εκτυλίσσετ­αι στις αρχές του 20ού αιώνα, στο σπίτι ενός δασολόγου, που ο θάνατος της συζύγου του τον έχει βυθίσει σε κατάθλιψη. Η επίσκεψη του αδερφού του, ο οποίος είναι άρρωστος και, ξέροντας ότι σύντομα θα πεθάνει, θέλει να γευθεί τη ζωή του στο έπακρον, προκαλεί αντιπαλότη­τα.

«Funny face»: Με τη μουσική του Τζορτζ Γκέρσουϊν και πρωταγωνισ­τές τους -βραβευμένο­υς με Όσκαρ- Όντρεϊ Χέπμπορν και Φρεντ Αστέρ, το μιούζικαλ του 1957, σκηνοθετημ­ένο από τον Στάνλεϊ Ντόνεν, ήταν υποψήφιο για τέσερα Όσκαρ, το 1958. [SID:10397467]

 ??  ?? «GHOSTBUSTE­RS» Συνέχεια της επιτυχίας
«GHOSTBUSTE­RS» Συνέχεια της επιτυχίας
 ??  ?? «Η ΜΑΓΚΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ» της Ρεμπέκα Μίλερ
«Η ΜΑΓΚΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ» της Ρεμπέκα Μίλερ
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece