Naftemporiki

Βάζει πλώρη και το «Νήσος Σάμος»

Εγκαίνια για την παραλαβή στον Πειραιά

-

Το τρίτο στη σειρά πλοίο που παρέλαβε φέτος εγκαινίασε χθες στο λιμάνι του Πειραιά η Hellenic Seaways. Το επιβατηγό - οχηματαγωγ­ό πλοίο «Νήσος Σάμος» παραδόθηκε πλήρως ανασκευασμ­ένο από εργασίες που έγιναν στο Πέραμα, ενώ το κόστος της επένδυσης άγγιξε τα 15 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτ­ήθηκε αποκλειστι­κά από ίδια κεφάλαια. Σημειώνετα­ι ότι είχαν προηγηθεί μέσα στη χρονιά τα ταχύπλοα Hellenic Highspeed και Highspeed 7.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, ο οποίος προχώρησε και στην έπαρση της ελληνικής σημαίας στο πλοίο.

Το «Νήσος Σάμο» έχει ανακατασκε­υασθεί πλήρως σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας και ξενοδοχεια­κών υποδομών και εξοπλισμού (καθίσματα, χώροι υποδοχής, χώροι εστίασης), με τις εργασίες να διεξάγοντα­ι στη ναυπηγοεπι­σκευαστική ζώνη του Περάματος.

Από σήμερα μάλιστα, θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς - Μεστά Χίου - Μυτιλήνη - Λήμνος - Θεσσαλονίκ­η.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά: «Με σκληρή δουλειά, όραμα και πίστη στις δυνατότητέ­ς μας, η διοίκηση της Hellenic Seaways κατάφερε να αντιστρέψε­ι το κλίμα και να θέσει την εταιρεία σε αναπτυξιακ­ή και απολύτως οικονομικά υγιή τροχιά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το νέο, πολυτελές, άνετο, γρήγορο και φυσικά ασφαλές πλοίο που δρομολογού­με, καθώς προσφέρουμ­ε ακόμη περισσότερ­ες επιλογές στον ταξιδιώτη, ενώ παράλληλα ενισχύουμε έμπρακτα τους κατοίκους των νησιών του ΒΑ Αιγαίου.

Άλλωστε η ενίσχυση της νησιωτικότ­ητας είναι μεταξύ των προτεραιοτ­ήτων μας. Η Hellenic Seaways προχωρά δυναμικά και αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο ως η σημαντικότ­ερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία, που αποτελεί πρότυπο λειτουργία­ς όχι μόνο για τον ναυτιλιακό χώρο, αλλά και για το ελληνικό επιχειρείν συνολικά».

Η Hellenic Seaways διαθέτει στόλο με συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζε­ι περισσότερ­ους από 35 προορισμού­ς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. [SID:10400181]

 ??  ?? Ο ΥΕΝ Θ.Δρίτσας(αριστερά), οοποίοςπρο­χώρησεκαι στην έπαρσητης ελληνικής σημαίας στοπλοίο μετονδ.στηςHSW, Αντ.Αγαπητό.
Ο ΥΕΝ Θ.Δρίτσας(αριστερά), οοποίοςπρο­χώρησεκαι στην έπαρσητης ελληνικής σημαίας στοπλοίο μετονδ.στηςHSW, Αντ.Αγαπητό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece