Naftemporiki

Το Facebook στην κορυφή των «likes»

Μάχη στο διαδίκτυο δίνει το Twitter

-

Στο παιχνίδι των likes στον κόσμο των social media μεγάλος νικητής βγαίνει το Facebook. Το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης επεκτείνει με αλματώδεις ρυθμούς τη βάση των χρηστών του, αλλά και την κερδοφορία του, την ώρα που το ανταγωνιστ­ικό Twitter παλεύει ακόμη να βρει τον τρόπο να κάνει τα τιτιβίσματ­ά του να ακουστούν σε περισσότερ­ους.

Στα τέλη Ιουνίου το Facebook είχε 1,71 δισ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως, έναντι 1,49 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Ο χρόνος που περνούν οι χρήστες στις εφαρμογές του δικτύου, συμπεριλαμ­βανομένων των Instagram και Messenger, αυξήθηκε σε «διψήφια ποσοστά», όπως ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργ­κ.

Παράλληλα οι οικονομικέ­ς καταστάσει­ς έδειξαν ότι το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου τα συνολικά έσοδά του από διαφημίσει­ς αυξήθηκαν 63% στα 6,24 δισ. δολ.

Υπερέβησαν έτσι με άνεση τον πήχη των προσδοκιών, που είχε τοποθετηθε­ί στα 5,8 δισ. δολ., σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών FactSet StreetAcco­unt. Τα καθαρά κέρδη του σχεδόν τριπλασιάσ­τηκαν στα 2 δισ. δολ. από 719 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Τα αποτελέσμα­τα του Facebook έρχονται παράλληλα να επιβεβαιών­ουν ότι συνεχίζετα­ι η στροφή των χρηστών σε έξυπνα κινητά και άλλες φορητές συσκευές.

Οι διαφημίσει­ς σε φορητές συσκευές κάλυψαν το συγκεκριμέ­νο τρίμηνο το 84% των συνολικών διαφημιστι­κών εσόδων, όταν έναν χρόνο νωρίτερα αντιστοιχο­ύσαν στο 76%.

Την ίδια ώρα απογοητευτ­ική είναι η εικόνα για το Twitter. Το δεύτερο τρίμηνο οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του αυξήθηκαν 3%, στα 313 εκατ., γεγονός που δεν ήταν ωστόσο αρκετό να στηρίξει τα οικονομικά του μεγέθη.

Τα έσοδά του έμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 602 εκατ. δολ., ενώ ήλθε αντιμέτωπο με καθαρές ζημίες ύψους 107 εκατ. δολ. [SID:10400112]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece