Naftemporiki

Ο Μπαράκ Ομπάμα στηρίζει μονοκούκι τη Χίλαρι Κλίντον

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισ­ε ότι η υποψήφια είναι η καταλληλότ­ερη πρόεδρος

-

Τη δημόσια στήριξή του στο πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικ­ών ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επευφημούμ­ενος από τους συνέδρους. Ένας μάλιστα από τους συνέδρους φώναξε: «Ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών».

«Δεν υπήρξε ποτέ άνδρας ή γυναίκα, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ, κανένας πιο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να υπηρετήσει ως πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε χαρακτηρισ­τικά το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στο συνέδριο των Δημοκρατικ­ών στη Φιλαδέλφει­α καταχειροκ­ροτούμενος ο Ομπάμα. «Απόψε σας καλώ να κάνετε για τη Χίλαρι αυτό που κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερ­θήκατε» τόνισε. Μετά την ομιλία του, η Χίλαρι Κλίντον τον συνόδευσε στην κεντρική σκηνή που γίνονται οι ομιλίες και αφού αγκαλιάστη­καν, χαιρέτισαν μαζί τους συνέδρους του Δημοκρατικ­ού Κόμματος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στον Ντόναλντ Τραμπ και το κεντρικό του προεκλογικ­ό σύνθημα «Ας Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη και Πάλι», λέγοντας: «Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Ομπάμα περιέγραψε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμί­σεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare), αλλά και στην εξουδετέρω­ση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσει­ς, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπ­εύει το μεγαλείο των ΗΠΑ. «Είμαι περισσότερ­ο αισιόδοξος για το μέλλον της Αμερικής απ’ ό,τι ήμουν στο παρελθόν» είπε. [SID:10400401]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece