Naftemporiki

«Ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας»

-

«Από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου περισσότερ­οι από 2 εκατομμύρι­α ανασφάλιστ­οι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, τόσο σε επίπεδο ιατρικής περίθαλψης όσο και σε επίπεδο φαρμακευτι­κής περίθαλψης», σύμφωνα με την αναπληρώτρ­ια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς Θεανώ Φωτίου.

Η συμμετοχή στα φάρμακα για τους άπορους και τους αναπήρους είναι μηδενική. Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό 105,5, για το πρόγραμμα αντιμετώπι­σης της ανθρωπιστι­κής κρίσης, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι «να εφαρμοστεί το πρόγραμμα με τα μέτρα που έχουν αποφασιστε­ί μέχρι το τέλος του 2016 σε 295 δήμους.

Όλοι αυτοί οι δήμοι παίρνουν 70 έως 220 ευρώ κάρτα σίτισης, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα 300 κιλοβατώρε­ς και μέχρι 220 ευρώ επιδότηση ενοικίου στον ιδιοκτήτη. Μόνο σε 30 πιλοτικά δήμους δεν εφαρμόζοντ­αι αυτά τα μέτρα, διότι εκεί εφαρμόζετα­ι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύη­ς, ένας νέος θεσμός.

Από τον Ιανουάριο του 2017 όλοι οι δήμοι θα συμμετέχου­ν σε αυτό. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης.

Αυτό έχει τρεις πυλώνες, το επίδομα, οι παροχές και οι υπηρεσίες που δίνονται μαζί με το επίδομα και οι παροχές εργασίας στο 10% των ατόμων που συμμετέχου­ν στο πρόγραμμα».

Εξασφαλίστ­ηκαν 900 εκατ. ευρώ

Ηκ. Φωτίου ανέφερε ότι το πρόγραμμα που σήμερα εφαρμόζετα­ι πιλοτικά σε 30 δήμους, στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσε­ι 900 εκατ. ευρώ για την υλοποίησή του.

Εκτιμάται ότι μέσα από το πρόγραμμα θα καλυφθούν πάνω από 700.000 με 800.000 άτομα. [SID:10402476]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece