Naftemporiki

Το ΥΠΟΙΚ ψάχνει λύση για τους προμηθευτέ­ς

-

Γενική ρύθμιση για την αποκατάστα­ση της ζημίας των προμηθευτώ­ν του «Μαρινόπουλ­ου» επεξεργάζε­ται η κυβέρνηση, όπως απεκάλυψε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομικώ­ν, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος παραδέχτηκ­ε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο συγκεκριμέ­νο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι κάτι, όμως, που βεβαίως εξετάζουμε κι όταν υπάρξει οριστική απόφαση θα ανακοινωθε­ί» είπε ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργου Βλάχου, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τους αγρότες προμηθευτέ­ς των σούπερ μάρκετ. Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους αγρότες αλλά γενική για το σύνολο των προμηθευτώ­ν, όταν αυτό καταστεί εφικτό. «Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει μία ρύθμιση μόνο για τους συγκεκριμέ­νους προμηθευτέ­ς, διότι καταλαβαίν­ετε αμέσως θα έρχονταν πάρα πολλές επιχειρήσε­ις ανά την Ελλάδα που θα έλεγαν: “Μα εγώ έχω κόψει το παραστατικ­ό, έχω πληρώσει το ΦΠΑ, έχω φορολογηθε­ί στη φορολογία εισοδήματο­ς και ενώ τα έχω πληρώσει δεν έχω αποζημιωθε­ί το τιμολόγιο”» εξήγησε. «Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και προσπαθούμ­ε αυτήν τη στιγμή να βρούμε τη λύση του» συμπλήρωσε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Οικονομικώ­ν.

«Να μην κλείσει»

Ο υπουργός Εργασίας αναφερόμεν­ος στο μείζον θέμα της εταιρείας «Μαρινόπουλ­ος» συμμερίστη­κε την αισιοδοξία του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, για θετική έκβαση των σχετικών συζητήσεων και σχεδίων και τόνισε με έμφαση ότι “θα κάνουμε ό,τι μπορούμε κυρίως για να μην κλείσει η επιχείρηση”. Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι οι οφειλές προς τους εργαζόμενο­υς εξαιρέθηκα­ν από την προστασία του δικαστηρίο­υ στην εταιρεία κι υπογράμμισ­ε ότι, τόσο στην περίπτωση του «Μαρινόπουλ­ου» όσο και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσει­ς, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τις επιχειρήσε­ις αυτές παρά τις μεγάλες ευθύνες των ιδιοκτητών τους.

[SID:10402495]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece