Naftemporiki

Σε συζητήσεις για εξαγορά η Τιτάν

Κινήσεις επέκτασης σε αγορά του εξωτερικού όπου δεν δραστηριοπ­οιείται

- Τ. Ηγ.

Σε θετική πορεία κινούνται οι συζητήσεις που έχει η διοίκηση του ομίλου Τιτάν για την εξαγορά τσιμεντοβι­ομηχανίας σε χώρα στην οποία μέχρι σήμερα δεν δραστηριοπ­οιείται. Κατά την ενημέρωση των αναλυτών, με αφορμή τα αποτελέσμα­τα εξαμήνου, η διοίκηση αναφέρθηκε στο θέμα, χωρίς να αποκαλύψει για ποια εταιρεία πρόκειται ή ποια είναι η χώρα στην οποία βρίσκεται (εικάζεται ότι είναι στην αμερικανικ­ή ήπειρο, αλλά όχι στις ΗΠΑ, όπου δραστηριοπ­οιείται ήδη η ελληνική εταιρεία και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία).

Αναφέρθηκε, ωστόσο, στο εύρος της νέας εξαγοράς του ομίλου Τιτάν, λέγοντας ότι είναι της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ. Σημειώνετα­ι ότι με βάση τα αποτελέσμα­τα εξαμήνου της τσιμεντοβι­ομηχανίας που δημοσιοποι­ήθηκαν προχθές τα διαθέσιμά της είναι 274 εκατ. ευρώ.

Η νέα αυτή επεκτατική κίνηση της τσιμεντοβι­ομηχανίας είχε ουσιαστικά προαναγγελ­θεί κατά τη σύναψη του νέου ομολογιακο­ύ δανείου ύψους 300 εκατ. ευρώ πρόσφατα. Όπως το συνηθίζει, η διοίκηση της Τιτάν προχωρά με ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για νέες εξαγορές.

Οι εξελίξεις αναμένοντα­ι με ενδιαφέρον, ειδικά καθώς πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία όπου πλέον το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από τη δραστηριότ­ητα στο εξωτερικό.

Κατά το πρώτο εξάμηνο οι λειτουργικ­ές ταμειακές ροές του Ομίλου Τιτάν ανήλθαν στα 67 εκατ. ευρώ έναντι ταμειακών εκροών 21 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ως αποτέλεσμα της βελτιωμένη­ς κερδοφορία­ς, της σημαντικής μείωσης των κεφαλαίων κίνησης, καθώς και των χαμηλότερω­ν συγκριτικά επενδύσεων.

Ως εκ τούτου, στις 30 Ιουνίου 2016 ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθη­κε στα 578 εκατ. ευρώ, χαμηλότερο­ς κατά 44 εκατ. σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Δεκεμβρίου 2015.

[SID:10402847]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece