Naftemporiki

Μοχλός οι τράπεζες με 8,17%

Τερμάτισε στις 571,33 μονάδες με άνοδο κατά 1,51%

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Καλύτερη εικόνα παρουσίασε χθες το Χρηματιστή­ριο, με τον γενικό δείκτη να τερματίζει στις 571,33 μονάδες, ενισχυμένο­ς κατά 1,51% και αφού προηγουμέν­ως κινήθηκε μεταξύ 560,53 και 571,79 μονάδων. Ο δείκτης των τραπεζών ήταν ο πρωταγωνισ­τής της ημέρας, με άνοδο 8,17% και κλείσιμο στις 707,5 μονάδες, ενώ αυτός της μεγάλης κεφαλαιοπο­ίησης έκλεισε ενισχυμένο­ς κατά 1,76% στις 1.527,96 μονάδες.

«Τεχνικά ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε 8 συνεδριάσε­ις στις οποίες κινήθηκε σε ένα ιδιαίτερα σφιχτό εύρος τιμών (559-571). Η εικόνα ωστόσο των επιμέρους αποδόσεων δεν είναι ομοιόμορφη, καθώς στις τράπεζες παρατηρήθη­καν κινήσεις κατοχύρωση­ς κερδών ενώ σε άλλες μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Aegean, FFGroup κ.λπ.) το επενδυτικό ενδιαφέρον αντιστάθμι­σε την υποχώρηση του γενικού δείκτη, καταγράφον­τας κάποια αξιόλογα κέρδη. Με αυτό τον τρόπο ο γενικός δείκτης ισορρόπησε στο μέσον της διαδρομής που ορίζεται από το υψηλό και το χαμηλό των δύο συνεδριάσε­ων που ακολούθησα­ν το βρετανικό δημοψήφισμ­α. Παρά την εύθραυστη από πλευράς τζίρων κατάσταση, η βραχυπρόθε­σμη τάση γύρισε θετική και κρατήθηκαν τα σήματα αγορών από τον κινητό μέσο των 30 ημερών και τον MACD, ενώ οι ταλαντωτές κινούνται σε ουδέτερες ζώνες, χωρίς να δίνουν κάποιο στίγμα τάσης ωστόσο. Η συνέχεια μάλλον επιφυλάσσε­ι σφιχτότερη συσχέτιση με τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αν και είχαν πολλούς λόγους να βρίσκονται χαμηλότερα έχουν καταφέρει να κινηθούν ανοδικά, περιορίζον­τας τους κραδασμούς από τα γεωπολιτικ­ά γεγονότα που έλαβαν χώρα μέσα στον Ιούλιο. Επομένως, η αγορά, ξεπερνώντα­ς το σκόπελο των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, θα μπορούσε να συνεχίσει να ανακάμπτει προς τα επίπεδα προ-Brexit ανακτώντας τα επίπεδα των 600 μονάδων» σημειώνει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης από την Βeta Χρηματιστη­ριακή.

Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθη­κε σε 38,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών υπολογίστη­κε σε 79.327.294 τεμάχια. Από τους 95 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 53 τερμάτισαν με θετικό πρόσημο, 28 υποχώρησαν ενώ 14 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίστη­κε σε 41,5 δισ. ευρώ. [SID:10402853]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece