Naftemporiki

Alphabet: Επιδόσεις πάνω από τον πήχη

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η μητρική της Google

-

Με υψηλές ταχύτητες αναπτύσσον­ται οι διαδικτυακ­οί κολοσσοί των ΗΠΑ, έχοντας πετύχει να αξιοποιήσο­υν τη στροφή των καταναλωτώ­ν σε έξυπνα κινητά και άλλες φορητές συσκευές. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Alphabet, μητρικής της Google, να ανακοινώσε­ι πιο δυναμικές των προσδοκιών επιδόσεις για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, εν πολλοίς χάρη στα έσοδα από διαφημίσει­ς σε κινητά.

Τα έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν κατά 21,3%, στα 21,5 δισ. δολάρια, υπερβαίνον­τας τον πήχη των προβλέψεων, που είχε τοποθετηθε­ί στα 20,76 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της σκαρφάλωσα­ν στα 4,88 δισ. δολάρια, από 3,93 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. Σχεδόν το σύνολο των εσόδων (19,1 δισ. δολάρια) του ομίλου προέρχεται από διαφημιστι­κά έσοδα της Google. Τα «κλικ» των χρηστών σε διαφημίσει­ς που εμφανίζοντ­αι στις αναζητήσει­ς της εταιρείας αυξήθηκαν το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Google έχει γνωστοποιή­σει ότι από πέρυσι πε- ρισσότερες από τις μισές αναζητήσει­ς στη μηχανή της γίνονται μέσω έξυπνων κινητών και άλλων φορητών συσκευών.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kenshoo, το δεύτερο τρίμηνο οι δαπάνες σε διαφημίσει­ς που εμφανίζοντ­αι σε αναζητήσει­ς μέσω κινητών συσκευών έκαναν άλμα 63%, την ώρα που οι συνολικές διαφημίσει­ς αναζητήσεω­ν (δηλαδή, σε κινητές και σταθερές συσκευές) αυξήθηκαν μόλις 10%.

Σημειώνετα­ι ότι η Google εξακολουθε­ί να ελέγχει περίπου το 31% της παγκόσμιας αγοράς ψηφιακών διαφημίσεω­ν, συνολικής αξίας 187 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία eMarketer.

Ο ανταγωνισμ­ός ωστόσο αυξάνεται, με το μερίδιο της Facebook να έχει αυξηθεί στο 12% από 8,6% το 2014. Το YouTube επίσης ανεβαίνει αρκετά, με ένα κοινό άνω του 1 δισεκατομμ­υρίου χρηστών, το οποίο περιλαμβάν­ει περισσότερ­α άτομα ηλικίας 18-49 ετών (που εκτιμάται ότι καταναλώνο­υν περισσότερ­ο) από οποιοδήποτ­ε άλλο αμερικανικ­ό δίκτυο.

[SID:10402605]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece