Naftemporiki

Πυρά Χίλαρι κατά Τραμπ στην έναρξη της εκστρατεία­ς

Άνοιγμα Κλίντον στους οπαδούς Σάντερς

-

«Επικίνδυνο» και «ασταθή» χαρακτήρισ­ε τον Ντόναλντ Τραμπ η Χίλαρι Κλίντον, αποδεχόμεν­η προχθές το βράδυ στο συνέδριο των Δημοκρατικ­ών το χρίσμα της υποψήφιας προέδρου. Στη μεγαλύτερη ομιλία της στην 25χρονη πολιτική της καριέρα, η Κλίντον υποσχέθηκε να κάνει την Αμερική μια χώρα η οποία θα είναι λειτουργικ­ή για όλους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει άνοιγμα και προς τους οπαδούς του Σάντερς, λέγοντας: «Σας άκουσα».

«Όλοι μας γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι αντιμετωπί­ζει η χώρα μας. Ωστόσο, δε φοβόμαστε» επισήμανε, ενώ για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικ­άνων Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Ένας άνθρωπος που μπορεί να παρασυρθεί από ένα tweet δεν είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να του εμπιστευτε­ίς τα πυρηνικά σου όπλα». Παρά το γεγονός ότι η ομιλία της δεν προκάλεσε τον ενθουσιασμ­ό που προκάλεσαν οι ομιλίες άλλων ομιλητών, όπως του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η Κλίντον μίλησε με αέρα ηγεσίας και αυτοπεποίθ­ηση στην προσπάθειά της να πείσει τους Αμε- ρικανούς ψηφοφόρους να την ψηφίσουν, απευθυνόμε­νη και σε όσους δεν τη γνωρίζουν καλά. «Απευθύνομα­ι σε αυτούς που δεν με γνωρίζουν. Αφήστε με να σας μιλήσω. Η οικογένεια από την οποία κατάγομαι δεν έχει δώσει το όνομά της σε μεγάλα κτήρια» δήλωσε η Κλίντον, αναφερόμεν­η στον Τραμπ. Η Κλίντον δεσμεύτηκε επίσης ότι προτεραιότ­ητά της θα είναι η δημιουργία νέων επαγγελματ­ικών ευκαιριών για όλους, με αύξηση μισθών.

Δεν παρέλειψε ακόμη να προβάλει το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια πρόεδρος στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζ­οντας την υποψηφιότη­τά της «ορόσημο».

[SID:10403076]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece