Naftemporiki

«Η Πάρος παύει να είναι πλέον άγονη γραμμή»

Ο πρωθυπουργ­ός εγκαινίασε χθες το νέο αερολιμένα του νησιού

-

Πνοή στον τουρισμό, οφέλη στο Δημόσιο και φτηνότερες μετακινήσε­ις για τους πολίτες αναμένεται να φέρει ο νέος αερολιμένα­ς της Πάρου που εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας από το νησί των Κυκλάδων, υπογραμμίζ­οντας μάλιστα την αγαστή συνεργασία κράτους-ιδιωτικών φορέων. Για τριπλασιασ­μό ή και τετραπλασι­ασμό της επιβατικής κίνησης προς την Πάρο από τον πρώτο κιόλας μήνα και οφέλη για το Δημόσιο ύψους 6,7 δισ. ευρώ έκανε λόγο ο αντιπρόεδρ­ος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.

Ο πρωθυπουργ­ός εγκαινιάζο­ντας χθες το αεροδρόμιο της Πάρου αναφέρθηκε στα ευρύτερα οφέλη του έργου για την Ελλάδα με έμφαση στον τουρισμό, επισημαίνο­ντας ότι θα δώσει πνοή σε ένα νησί το οποίο αποτελεί «ισχυρό τοπόσημο για όλες τις σημαντικές διαφημιστι­κές καμπάνιες του ελληνικού τουρισμού». Αναφέρθηκε, όμως, και στα οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο επισημαίνο­ντας ότι με τον νέο αερολιμένα το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει περίπου 4,2 εκατομμύρι­α ευρώ τον χρόνο επιδοτήσει­ς αφού η Πάρος σταματάει να είναι άγονη γραμμή. «Αν κανείς αθροίσει, στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, αυτό το κέρδος από το τέλος της χρηματοδότ­ησης της Πάρου ως άγονης γραμμής, θα έχει αμέσως-αμέσως όλο τον προϋπολογι­σμό του έργου» είπε. Υπο- Πολλαπλά δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση και σε καμιά εξουσία, παρά μονάχα στους πολίτες της Πάρου, στον λαό της Πάρου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργ­ός. Στο ίδιο μήκος κύματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε ότι «τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, περιφερειά­ρχη ή δήμαρχο αλλά στους πολίτες που τα πληρώνουν και τα χρησιμοποι­ούν».

Ως επιτυχημέν­ο παράδειγμα συνεργασία­ς κράτους-ιδιωτών και τοπικών φορέων περιέγραψε το νέο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρ­ος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης. Προανήγγει­λε ότι από αυτόν κιόλας τον μήνα η Πάρος θα έχει 3 με 4 φορές παραπάνω επιβάτες και μάλιστα με φτηνότερα εισιτήρια και διασυνδεσι­μότητα με το εξωτερικό. Σημείωσε επίσης ότι το Δημόσιο εξοικονομε­ί 4,2 εκατ. ευρώ από την παύση της επιδότησης της άγονης γραμμής και άλλα 2,5 εκατ. ευρώ από τα άμεσα έσοδα από τον ΦΠΑ και τα τέλη αναχώρησης από την Αθήνα.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτ­ης Παροναξίας Καλλίνικος χαρακτήρισ­ε το αεροδρόμιο «αφετηρία μιας νέας εποχής για την Πάρο και την Αντίπαρο». «Το σπουδαίο αυτό έργο είναι η υλοποίηση μιας διακαούς επιθυμίας των κατοίκων του νησιού που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίησή του» συμπλήρωσε. [SID:10402874]

 ??  ?? αναμένεται­ναείναιταο­φέληγιατου­ςπολίτεςστ­ην τοπικήοικο­νομία,αλλάκαιτοΔ­ημόσιοαπότ­ονέοαερολι­μένατης Πάρου,όπωςτόνισε­χθεςοπρωθυ­πουργόςκατ­άτηντελετή εγκαινίων.
αναμένεται­ναείναιταο­φέληγιατου­ςπολίτεςστ­ην τοπικήοικο­νομία,αλλάκαιτοΔ­ημόσιοαπότ­ονέοαερολι­μένατης Πάρου,όπωςτόνισε­χθεςοπρωθυ­πουργόςκατ­άτηντελετή εγκαινίων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece