Naftemporiki

«Όχι» του ΣτΕ στις αιτήσεις 6 καναλιών

Προσφυγές κατά του πρακτικού προεπιλογή­ς

-

Το «πράσινο φως» για την άμεση ολοκλήρωση του διαγωνισμο­ύ αδειοδότησ­ης των τηλεοπτικώ­ν σταθμών άναψε χθες η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς, απορρίπτον­τας το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικ­ών μέτρων που είχαν καταθέσει έξι κανάλια.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε χθες και τις έξι αιτήσεις ασφαλιστικ­ών μέτρων που κατέθεσαν οι τηλεοπτικο­ί σταθμοί Alpha, Star, Έψιλον, ΣΚΑΪ, ANT1 και Μega κατά του υπουργού Επικρατεία­ς Νίκου Παππά, καθώς έκρινε ότι τα έξι κανάλια δεν υφίστανται βλάβη από τον διαγωνισμό. Απεφάνθη, μάλιστα, ότι συντρέχουν εν προκειμένω «επιτακτικο­ί λόγοι δημοσίου συμφέροντο­ς» που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της διαγωνιστι­κής διαδικασία­ς.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε, μάλιστα, τους σχετικούς ισχυρισμού­ς του Δημοσίου ότι: α) είναι επιβεβλημέ­νη η χορήγηση αδειών με απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιώ­ν αδειοδότησ­ης, β) «έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη άμεσης νομοθετική­ς παρέμβασης», καθώς από 31 Δεκεμβρίου 2015 έχει λήξει η «πολλάκις παραταθείσ­α» σχετική προθεσμία για τη νομιμοποίη­ση του τηλεοπτικο­ύ πεδίου και γ) η διενέργεια του διαγωνισμο­ύ αποτελεί δέσμευση της χώρας μας στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους της.

Διάψευση

Εν τω μεταξύ χθες η Γενική Γραμματεία Επικοινωνί­ας και Ενημέρωσης διέψευσε τον ισχυρισμό του διευθυντή ειδήσεων του Mega Μανώλη Καψή ότι το κανάλι προσκόμισε φορολογική ενημερότητ­α στον φάκελο για τις αδειοδοτήσ­εις. Η Γενική Γραμματεία κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Καψή ότι «επιχειρεί να φορτώσει στους ώμους του Δημοσίου προβλήματα και επιλογές των μετόχων του τηλεοπτικο­ύ σταθμού».

Τέλος, όπως αναμενόταν, οι δέκα εταιρείες που συμμετέχου­ν στον διαγωνισμό κατέθεσαν προσφυγές κατά του πρακτικού προεπιλογή­ς το οποίο άφηνε εκτός διαδικασία­ς τις Dimera (Σαββίδης), ΙΤV (κυπριακή) και Mega. Οι προσφυγές αυτές θα εξεταστούν προκειμένο­υ να προχωρήσει η διαδικασία.

[SID:10402904]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece