Naftemporiki

Μήνυμα Παυλόπουλο­υ προς τους δανειστές

«Διορθώστε το ελληνικό πρόγραμμα»

-

Μήνυμα στους δανειστές για τη διόρθωση του ελληνικού προγράμματ­ος από τα λάθη του πρώτου μνημονίου, που «ταλανίζουν ακόμα τη χώρα», έστειλε χθες με αφορμή την νέα έκθεση του ΔΝΤ ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Προκόπης Παυλόπουλο­ς σε συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβο­υλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

«Η έκθεση που δημοσιεύθη­κε χθες του Ανεξάρτητο­υ Γραφείου Αξιολόγηση­ς του ΔΝΤ δείχνει πως έγιναν πολλά λάθη κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Λάθη τα οποία ακόμα εξακολουθο­ύν να ταλανίζουν την ελληνική οικονομία» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η «ομολογία αυτών των λαθών» θα πρέπει να οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματ­ος, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. «Δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά» ξεκαθάρισε ο κ. Παυλόπουλο­ς. «Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμί­σεις χρειάζεται, για να διασφαλίσο­υμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ελπίζω και οι εταίροι μας, ύστερα απ’ αυτή την έκθεση, να μας διευκολύνο­υν» τόνισε απευθυνόμε­νος στους δανειστές της χώρας. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι διορθώσεις του προγράμματ­ος πρέπει να γίνουν «έτσι ώστε και να εφαρμοστεί και να γίνει περισσότερ­ο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας».

Ο κ. Παυλόπουλο­ς υπογράμμισ­ε ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να θιγεί από αυτή τη διαδικασία η απαραίτητη δημοσιονομ­ική πειθαρχία. «Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσει­ς μας που αφορούν τη δημοσιονομ­ική πειθαρχία» δήλωσε. Εξέφρασε, ταυτόχρονα, την αισιοδοξία του για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας. «Παρά τις θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, αταλάντευτ­ος προχωράει αυτό τον δρόμο. Και αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή γιατί αποδεικνύε­ι ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε περισσότερ­ο Ευρωπαίοι από άλλους. Εμείς με θυσίες προχωράμε μέσα στην Ευρώπη. Άλλοι χωρίς θυσίες εγκαταλείπ­ουν την Ευρώπη» τόνισε ο ΠτΔ. [SID:10402921]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece