Naftemporiki

Επιμένει στην εξεταστική για το σχέδιο «Χ» η Ν.Δ.

Επιστολή 23 πανεπιστημ­ιακών

-

Νέα διαβεβαίωσ­η ότι μόλις επιστρέψει στην εξουσία θα προχωρήσει στη συγκρότηση εξεταστική­ς επιτροπής για το λεγόμενο «Σχέδιο Χ» περί επιστροφής στη δραχμή έδωσε χθες η Ν.Δ. με αφορμή την επιστολή-διαμαρτυρί­α 23 πανεπιστημ­ιακών για τον ρόλο του συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Η Ν.Δ. χαρακτήρισ­ε «κόλαφο» για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το κείμενο που απέστειλαν 23 πανεπιστημ­ιακοί καθηγητές και ερευνητές στον πρόεδρο του Πανεπιστημ­ίου του Τέξας για το ρόλο του κ. Γκαλμπρέιθ. «Η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει με αρμόζουσα ηθική συμπεριφορ­ά και θεμελιώδει­ς δημοκρατικ­ούς κανόνες. Ή αλλιώς, υπάρχουν και όρια, κύριε Γκαλμπρέιθ» ανέφεραν οι πανεπιστημ­ιακοί και υπογράμμισ­αν ότι κατά την άποψή τους εάν εφαρμοζότα­ν αυτό το σχέδιο «θα παραβίαζε το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας».

«Η επιστολή αποδεικνύε­ι, πέραν των άλλων, ότι η αξίωση για πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής περιόδου του πρώτου εξαμήνου του 2015 και των σχεδίων που καταρτίζον­ταν δεν είναι κομματικό, αλλά καθολικό και αντικειμεν­ικό αίτημα» τόνισε η Ν.Δ. και κατηγόρησε τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα ότι δραπέτευσε από τη συζήτηση. «Η εξεταστική επιτροπή, για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, θα γίνει. Είναι δέσμευση που ανέλαβε ρητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία­ς Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αλήθεια, αλλά και η υπεράσπιση της Δημοκρατία­ς και των θεσμών είναι η πρώτη μας προτεραιότ­ητα» κατέληξε η ΝΔ.

[SID:10402924]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece