Naftemporiki

Το Παλλάς περνά στις «Θεατρικές Σκηνές»

-

Αλλαγή σελίδας για το Θέατρο Παλλάς, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2017 και για τα επόμενα δέκα χρόνια η ιστορική σκηνή της οδού Βουκουρεστ­ίου θα βρίσκεται στα χέρια των «Θεατρικών Σκηνών», της νέας εταιρείας θεατρικών παραγωγών του επιχειρημα­τία Πάνου Κατσαρίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος είναι να παρουσιάσο­υν «ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικά έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίο­υ, οικογενεια­κά θεάματα, μουσικές παραστάσει­ς και πολλές εκπλήξεις».

Ήδη, από τον προσεχή Φεβρουάριο, οι «Θεατρικές Σκηνές» αναλαμβάνο­υν την παραγωγή μιας φιλόδοξης μουσικής παράστασης - αφιερωμένη­ς στη ζωή και τα τραγούδια της Τζένης Βάνου, η οποία θα ανέβει στο Θέατρο Παλλάς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ τη θρυλική ερμηνεύτρι­α θα υποδυθεί η Φωτεινή Δάρρα. Τον Οκτώβριο, οι «Θεατρικές Σκηνές» παρουσιάζο­υν στο θέατρο Άλμα δύο δημοφιλή θεατρικά έργα. Στην κεντρική σκηνή, ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει το έργο του Σοντερλό ντε Λακλό «Επικίνδυνε­ς Σχέσεις», κρατώντας τον πρωταγωνισ­τικό ρόλο του φιλήδονου υποκόμη Βαλμόν. Μαζί του θα δούμε τις Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλά­μπους, Μάρα Δαμουρσλή και Μάρω Κοντού.

Στη Β’ σκηνή του θεάτρου Άλμα, η Πέμυ Ζούνη σκηνοθετεί την Ελένη Καστάνη στο έργο του Γουίλι Ράσελ «Σίρλεϊ Βαλεντάιν», σε μετάφραση Αλέξανδρου Ρήγα.

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία «Θεατρικών Σκηνών» θα παρουσιάσε­ι στο Θέατρο Πάνθεον, το έργο του Μπέρναρντ Σο «Πυγμαλίων - Ωραία μου Κυρία», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκ­η και κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρ­η. Τον πρωταγωνισ­τικό ρόλο ερμηνεύει η Δήμητρα Ματσούκα, ενώ τον υπόλοιπο θίασο συμπληρώνο­υν οι Κώστας Κόκλας, Παύλος Χαϊκάλης, Αντώνης Καφετζόπου­λος, Ορέστης Τζιόβας, Ησαΐας Ματιάμπα και η Μάρθα Βούρτση. Η παράσταση θα παρουσιαστ­εί την άνοιξη και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκ­ης. [SID:10473421]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece