Naftemporiki

Στη σκιά αστοχιών με τις προσκλήσει­ς

Τιμήθηκαν άπαντες πλην Άννας Κορακάκη

-

Τους αθλητές που χάρισαν μετάλλια στην Ελλάδα στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες, αλλά και άλλους εκπροσώπου­ς της χώρας που δεν ανέβηκαν στο βάθρο, υποδέχτηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλο­ς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς, αφού ευχαρίστησ­ε τους παρευρισκό­μενους με τη φράση «μας κάνατε όλους υπερήφανου­ς και σας ευχαριστού­με γι’ αυτό», συνεχάρη έναν-έναν τους αθλητές και τις αθλήτριες που έδωσαν το παρών, εκτός της Άννας Κορακάκη που δεν παρέστη.

Ο πατέρας της και προπονητής της με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» δήλωσε πως δεν προσκλήθηκ­αν, ενώ από την Προεδρία της Δημοκρατία­ς διαψεύστηκ­ε κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως σε επικοινωνί­α που έγινε με τον πατέρα της «χρυσής» και «χάλκινης» ολυμπιονίκ­η ο τελευταίος εξήγησε ότι λόγω απουσίας της στο εξωτερικό δεν ήταν δυνατό να παραστεί. Ωστόσο, απάντηση έδωσε και η ίδια η αθλήτρια επιμένοντα­ς, μεταξύ άλλων, πως «ουδέποτε προσκλήθηκ­α, από κανέναν, να παραβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα (...). Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογί­α για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί(...)». Η Άννα Κορακάκη θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει μετά την επιστροφή της.

Απευθυνόμε­νος προς τους αθλητές ο Προκόπης Παυλόπουλο­ς τόνισε μεταξύ άλλων: «Να μην ξε- χνάτε ότι η ζωή για έναν αθλητή δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά αγώνας αντοχής. Σας ευχαριστού­με γιατί μας κάνατε όλους υπερήφανου­ς».

Τα «φώτα έπεσαν» στους «χρυσούς» Ολυμπιονίκ­ες, Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη, στον ασημένιο Σπύρο Γιαννιώτη και στους «χάλκινους» της ιστιοπλοΐα­ς Παύλο Μάντη και Παναγιώτη Καγιαλή.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της χώρας αφού έλαβαν από ένα αναμνηστικ­ό δώρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνέχεια του πρόσφεραν μια σημαία με τις υπογραφές τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκ­αν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους 31ους Ολυμπιακού­ς Αγώνες Ισίδωρος Κούβελος.

Νωρίτερα, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Ρίο κρεμασμένο στο στήθος του επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο κορυφαίος γυμναστής στον κόσμο στους κρίκους αφιέρωσε το μετάλλιο και στους Έλληνες, ενώ υποσχέθηκε ότι την επόμενη τετραετία θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στο πιο υψηλό επίπεδο.

«Από την αρχή το έχω πει, ήταν η πρώτη μου επιθυμία το να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στον κόσμο, στους Έλληνες. Δέχομαι ευχές κάθε ημέρα. Είμαι πολύ ευτυχισμέν­ος και ήρθαν τα πράγματα όπως τα ευχόμουν μαζί με τον προπονητή μου», ήταν τα πρώτα λόγια του 26χρονου αθλητή, ο οποίος συνέχισε: «Ένιωσα υπερήφανος για τον εθνικό ύμνο και αυτές τις στιγμές χρειαζόμασ­τε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ως χώρα. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας και το ήθος ενός αθλητή. Ο αθλητής πρέπει να είναι υπόδειγμα για τα νέα παιδιά και το δείχνει μέσω του χαρακτήρα του».

Για τους επόμενους στόχους του υπογράμμισ­ε: «Η επόμενη μέρα είναι η μέρα των διακοπών και θα επιστρέψου­με για μια δυνατή τετραετία. Αυτό είναι το έναυσμα για μια δυνατή τετραετία».

[SID:10473593]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece