Naftemporiki

Πρωτοβουλί­ες ενίσχυσης των σχέσεων με Ρωσία

Στο επίκεντρο η αγροδιατρο­φή - Προσπάθεια τόνωσης του αμπελοοινι­κού τομέα και των εξαγωγών του

-

Την ενδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών μέσω της ανάληψης πρωτοβουλι­ών σε πολλούς τομείς του αγροτικού τομέα και ιδιαιτέρως του αγροδιατρο­φικού σε συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μεθοδεύετα­ι η ανάπτυξη της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων και η διερεύνηση των δυνατοτήτω­ν υλοποίησης κοινών προγραμμάτ­ων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχ­ων σε εκδήλωση με θέμα τον αμπελοοινι­κό τομέα που πραγματοπο­ιήθηκε (στις 22/8) από το υπουργείο σε συνεργασία με τον Δήμο Νεμέας.

Ο γενικός γραμματέας Χ. Κασίμης μετέφερε χαιρετισμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε εκπρόσωπος του αν. υπουργού Μ. Μπόλαρη. Ο αν. υπουργός αναφέρθηκε στη σπουδαιότη­τα του αμπελοοινι­κού τομέα για την αγροτική ανάπτυξη και στην ανάγκη ενδυνάμωση­ς των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ οι γενικοί γραμματείς του ΥπΑΑΤ, αφού αναφέρθηκα­ν στους στόχους της εκδήλωσης, τόνισαν την πολιτική βούληση του υπουργείου για άνοιγμα προς στις τοπικές κοινωνίες όπου ασκείται η αγροτική δραστηριότ­ητα και έναρξη διαλόγου για τα ζητήματα του αμπελοοινι­κού τομέα αναμένοντα­ς προτάσεις από τους εμπλεκομέν­ους φορείς. Επεσήμαναν δε την αναγκαιότη­τα να χτιστεί από κοινού μια δυναμική για τις ελληνικές εξαγωγές.

«Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2016»

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοπο­ιήθηκε, στη βάση προετοιμασ­ίας της χώρας μας στο πλαίσιο του αφιερωματι­κού έτους 2016 «Ελλάδα στη Ρωσία και Ρω- σία στην Ελλάδα» κατόπιν της υπογραφής του Οδικού Χάρτη για την ανάπτυξη της συνεργασία­ς των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού «Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2016».

Η θεματολογί­α της συνάντησης αφορούσε κυρίως ζητήματα που θα συζητηθούν με τη ρωσική πλευρά, στο πλαίσιο της στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοπο­ιηθεί κατά τις εργασίες της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκ­ης στις 9 Σεπτεμβρίο­υ 2016, όπως πολλαπλασι­αστικό υλικό αμπέλου, αμπελουργι­κό δυναμικό, τομέας οί- νου. Στην εκδήλωση συμμετείχα­ν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χ. Κασίμης και Ν. Αντώνογλου, ο δήμαρχος Νεμέας Κ. Καλαντζής, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Κουρεμπές, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Α. Βλάχος, υπηρεσιακο­ί παράγοντες από το υπουργείο και τη ΔΑΟΚ Κορινθίας, εκπρόσωποι από την ΕΔΟΑΟ, τον ΣΕΟ, την ΚΕΟΣΟΕ, τον ΣΟΝ, τον σύνδεσμο και την ένωση φυτωριούχω­ν και από οργανώσεις και συνδέσμους ιδιωτικών και συνεταιρισ­τικών οινοποιητι­κών επιχειρήσε­ων. [SID:10475012]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece