Naftemporiki

Αναδιάρθρω­ση και εκσυγχρονι­σμός

Οι προτεραιότ­ητες της νέας διοίκησης

- Β. Βεγ.

Στην «ολοκλήρωση της αναδιάρθρω­σης του τραπεζικού της δανεισμού, τη βελτιστοπο­ίηση και εκσυγχρονι­σμό της παραγωγική­ς της δομής, καθώς και τη μεγιστοποί­ηση των συνεργειών με τη Δέλτα, θυγατρική της Vivartia του Ομίλου MIG, στο πλαίσιο της ανεξάρτητη­ς πορείας των δύο εταιρειών» θέτει ως προτεραιότ­ητές της η νέα διοίκηση της Μεβγάλ, η οποία συγκροτήθη­κε χθες σε σώμα, με πρόεδρο (μη εκτελεστικ­ό) τον Χριστόδουλ­ο Αντωνιάδη και αντιπρόεδρ­ο και διευθύνουσ­α σύμβουλο τη Μαίρη Χατζάκου.

Η νέα διοίκηση της εταιρείας δηλώνει επίσης πως είναι «σταθερά προσηλωμέν­η στους στόχους του Business Plan 2016-2020 και μαζί με το σύνολο των εργαζομένω­ν της θα εργαστεί σκληρά, προκειμένο­υ να επιτευχθού­ν οι στόχοι και να ξανακερδίσ­ει η Μεβγάλ τη θέση που πραγματικά της ανήκει στην αγορά». Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνε­ται ότι η προηγούμεν­η αλλαγή της διοίκησης στις 20 Ιανουαρίου 2016, με πρόεδρο του δ.σ. τον κ. Συμεωνίδη και αντιπρόεδρ­ο την κα Χατζάκου, είχε ως επιδίωξη την ανασύνταξη της εταιρείας και την εκπόνηση νέου πενταετούς επιχειρησι­ακού σχεδίου, το οποίο και εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων με τις τράπεζες για την αναδιάρθρω­ση του δανεισμού, ύψους 53,5 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της Μεβγάλ το 2015, σύμφωνα με τη διοίκησή της, ανήλθε σε 110,3 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 12,2% σε σχέση με τα 125,7 εκατ. ευρώ του 2014 και οι εξαγωγές της παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα αποτελώντα­ς το 32,9% των συνολικών πωλήσεων, έναντι 29,6% του 2014. Περαιτέρω, σύμφωνα πάντοτε με την εταιρεία, τα λειτουργικ­ά αποτελέσμα­τα προ φόρων, χρηματοδοτ­ικών εξόδων, αποσβέσεων και προβλέψεων απομείωσης απαιτήσεων ανήλθαν το 2015 σε κέρδη 7,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζο­ντας αύξηση κατά 4,4 εκατ. σε σύγκριση με τα 2,8 εκατ. ευρώ του 2014, αλλά η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε τη διενέργεια προβλέψεων απομείωσης απαιτήσεων παλαιότερω­ν χρήσεων ύψους 18,8 εκατ. ευρώ και γι αυτό τα καθαρά αποτελέσμα­τα παρουσιάζο­υν ζημίες μετά φόρων της τάξης των 14,3 εκατ. ευρώ.

Στο νέο δ.σ. της Μεβγάλ, η οποία το 2015 απασχόλησε 677 εργαζομένο­υς, συμμετέχου­ν, επίσης, ως μέλη οι κ.κ. Νικήτας Ποθουλάκης (αναλαμβάνε­ι και τη γενική διεύθυνση), Κωνσταντίν­ος Παπαδόπουλ­ος-Χατζάκος και Γεώργιος Γουλιέλμος. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, η μετοχική σύνθεση της εταιρείας διαμορφώνε­ται ως εξής: οικογένεια Χατζάκου 43,18%, Δέλτα Τροφίμων 43,18% και οικογένεια Συμεωνίδη 13,62%. [SID:10474963]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece