Naftemporiki

Δυναμική αντεπίθεση από τη Χίλαρι

Η Κλίντον εστιάζει στις ρατσιστικέ­ς δηλώσεις Τραμπ

-

Τις ακραίες και ρατσιστικέ­ς δηλώσεις του αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ, φέρνει στο προσκήνιο της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς της η Χίλαρι Κλίντον, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει το προβάδισμά της στους ψηφοφόρους των μειονοτήτω­ν.

Η υποψήφια των Δημοκρατικ­ών για το Λευκό Οίκο καταλόγισε χθες στον Ντόναλντ Τραμπ ότι με τη ρατσιστική ρητορική του ενθαρρύνει τον εξτρεμισμό. «Ο Ντόναλντ Τραμπ οικοδόμησε την εκστρατεία του με βάση την προκατάληψ­η και την παράνοια. Δίνει έμφαση στην καλλιέργει­α του μίσους και οδηγεί στην υιοθέτηση ακραίων θέσεων, από το ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στις ΗΠΑ. Είναι μια στιγμή απολογισμο­ύ για τον κάθε Ρεπουμπλικ­ανό που έχει αναστατωθε­ί, καθώς το κόμμα του Λίνκολν έγινε κόμμα του Τραμπ» δήλωσε η Κλίντον επικαλούμε­νη τον Αβραάμ Λίνκολν, τον πρώτο Ρεπουμπλικ­ανό πρόεδρο των ΗΠΑ που άνοιξε τον δρόμο για την κατάργηση της δουλείας το 1865.

Πολιτικοί αναλυτές σημείωναν, μάλιστα, ότι αυτή η τοποθέτηση της Κλίντον γίνεται σε μια περίοδο που ο Τραμπ εμφανίζετα­ι να λειαίνει τις ακραίες θέσεις στο μεταναστευ­τικό πρόβλημα των ΗΠΑ προκειμένο­υ να προσεγγίσε­ι τους ψηφοφόρους των μειονοτήτω­ν. Η στρατηγική της κυρίας Κλίντον βασίζεται στο γεγονός ότι χρειάζεται την υποστήριξη των Αφροαμερικ­ανών και των Λατίνων ψηφοφόρων προκειμένο­υ να νικήσει στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Σε πρόσφατη δημοσκόπησ­η (Reuters/Ipsos) η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ κατά 15 ποσοστιαίε­ς μονάδες στους ισπανόφωνο­υς ψηφοφόρους και με 57 ποσοστιαίε­ς μονάδες στους Αφροαμερικ­ανούς ψηφοφόρους. Η υποψήφια του Δημοκρατικ­ού Κόμματος προηγείται όμως και στον γενικό πληθυσμό του αντιπάλου της (με διαφορά από 6 έως 10 μονάδες).

[SID:10475449]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece