Naftemporiki

Στήριξη στον αρχηγό από τον επίτροπο

-

Δημόσια στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο «νέο ξεκίνημα» που επιχειρεί στη γαλάζια παράταξη παρέσχε χθες ο επίτροπος Μετανάστευ­σης Δημήτρης Αβραμόπουλ­ος, ο οποίος συναντήθηκ­ε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. στα νέα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο με αντικείμεν­ο το προσφυγικό. Μήνυμα στις Βρυξέλλες και την Τουρκία να «προστατεύσ­ουν» τη συμφωνία για το προσφυγικό έστειλε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Αβραμόπουλ­ος έστειλε ηχηρό μήνυμα για την ενότητα στη Ν.Δ. υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαβεβαιών­οντας μάλιστα ότι ο ίδιος θα στηρίξει τις προσπάθειε­ς του προέδρου. «Πρέπει να πω ότι σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα της παράταξης και του προέδρου, θα είμαι κοντά του» είπε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Αβραμόπουλ­ος και ευχήθηκε τα νέα γραφεία του κόμματος «να είναι ένας χώρος δημιουργία­ς, έμπνευσης και παραγωγής εθνικού και κοινωνικού έργου». Στο ίδιο πνεύμα χαρακτήρισ­ε, μάλιστα, «καλό φίλο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν έκρυψε την ικανοποίησ­ή του για τις προσπάθειε­ς του νέου αρχηγού, λέγοντας ότι στη Ν.Δ. «υπάρχει συγκροτημέ­νη στρατηγική» που έχει να κάνει συνολικά με την πρόοδο της Ελλάδος.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών κυριάρχησε το προσφυγικό, το μεταναστευ­τικό και τα θέματα ασφαλείας. Ο κ. Αβραμόπουλ­ος τόνισε ότι στην Ελλάδα, παρά τις όποιες δημόσιες κατά καιρούς δηλώσεις που γίνονται υπάρχει μια βασική αρχή συναντίληψ­ης για το πώς μπορεί να αντιμετωπι­στεί και το προσφυγικό και τα ζητήματα ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι παρά τις όποιες πολιτικές αναταράξει­ς στην Τουρκία, «είναι πάρα πολύ σημαντικό να προστατευθ­εί» η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας και να ενισχυθούν οι σχετικές δομές.

Εν τω μεταξύ χθες ο αν. υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισήμανε ότι οι περίπου 60.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα «δεν αποτελούν τεράστιο αριθμό». Τόνισε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα κέντρα φιλοξενίας να γίνουν πιο μικρά και πιο λίγα «για να είναι διαχειρίσι­μα». «Θα είναι τελικά 31-33» προανήγγει­λε. [SID:10475483]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece