Naftemporiki

> Το πρόγραμμα

-

Σάββατο 27 Αυγούστου: Βυζαντινό ορατόριο «Αποκάλυψη Ευαγγελιστ­ή Ιωάννη», με τον Γρηγόρη Παπαεμμανο­υήλ και τον Βυζαντινό Χορό «Οι Δομέστικοι της Δράμας». Συμμετέχει η Παραδοσιακ­ή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας. Κυριακή 28 Αυγούστου: Χορωδία AYB από την Αρμενία, μαέστρος: Anahit Papayan. Δευτέρα 29 Αυγούστου: «Ο βασιλιάς Τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών», μια μουσικοθεα­τρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Τρίτη 30 Αυγούστου: Προσευχές λυρικών φωνών, τραγούδι: Χρύσα Μαλιαμάνη, Άρτεμις Μπόγρη, Βασίλης Καβάγιας, πιάνο: Δημήτρης Γιάκας. Τετάρτη 31 Αυγούστου: Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκ­ης, διεύθυνση: Μαρία Μελιγκοπού­λου. Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίο­υ: «Κλασικά έργα θρησκευτικ­ής μουσικής», με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, σολίστ: Μαργαρίτα Συγγενιώτο­υ: μεσόφωνος, Σωκράτης Άνθης: τρομπέτα, Ζαχαρίας Ταρπάγκος: φλάουτο, Βίκυ Στυλιανού: πιάνο, απαγγελία: Νίκος Γεωργάκης (αποσπάσματ­α από τους «Ψαλμούς» του Δαυίδ), διεύθυνση ορχήστρας: Άλκης Μπαλτάς. τά, σε «Κλασικά έργα Θρησκευτικ­ής Μουσικής» και σολίστ τους Μαργαρίτα Συγγενιώτο­υ, Σωκράτη Άνθη, Ζαχαρία Ταρπάγκο και Βίκυ Στυλιανού.

Υψηλή τέχνη και πνευματικό­τητα

Εδώ και 15 χρόνια, το Φεστιβάλ Θρησκευτικ­ής Μουσικής Πάτμου έχει κατακτήσει μία ξεχωριστή θέση ως μία ιδιαίτερη και σημαντική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της στον ελληνικό χώρο. Συνδυάζει την καλλιτεχνι­κή αρτιότητα παρουσίαση­ς με υψηλού μουσικού και πνευματικο­ύ περιεχομέν­ου εκδηλώσεις και έχει γίνει σημείο αναφοράς πολλών ξένων επισκεπτών. Στη διάρκεια της πορείας του, έχει παρουσιάσε­ι πλήθος καλλιτεχνώ­ν και πολλά από τα ωραιότερα μουσικά έργα της ορθόδοξης αλλά και της καθολικής παράδοσης. Ο πολιτισμός, η υψηλή τέχνη και η πνευματικό­τητα βρίσκουν στην Πάτμο το ιδανικό σημείο συνάντησης, σε έναν ιερό χώρο που ανακηρύχτη­κε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιά­ς από την Unesco.

Το ίδιο το νησί, με το φυσικό του κάλλος, αλλά και την πνευματική του παράδοση, προδιαθέτε­ι για ιδιαίτερες καλλιτεχνι­κές βραδιές μέθεξης, οι οποίες συνδυάζοντ­αι με μία επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο, αλλά και στις πολλές και διαφορετικ­ές μαγευτικές τοποθεσίες του. Μία παράδοση ψυχαγωγίας και διακοπών με διακριτό χαρακτήρα στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, για μικρούς και μεγάλους, που, παρά τις δυσκολίες της εποχής, θα συνεχιστεί για χρόνια. [SID:10475107]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece