Naftemporiki

Σημειωτόν πιστοποίησ­η τουριστικώ­ν καταλυμάτω­ν

Μόλις το 2,5% έχει συμμετάσχε­ι στη διαδικασία

-

Δεν ξεπερνούν τα 1.000, επί συνόλου 40.000 πανελλαδικ­ά, δηλαδή ποσοστό 2,5%, τα τουριστικά καταλύματα που έχουν σπεύσει να πάρουν τις πιστοποιήσ­εις και τα νέα σήματα λειτουργία­ς παρά την πάροδο διετίας από την ενεργοποίη­ση της νέας διαδικασία­ς πιστοποίησ­ης, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η διευθύντρι­α του Ξενοδοχεια­κού Επιμελητηρ­ίου Ελλάδας Αγνή Χριστίδου, σε ημερίδα για τις εξελίξεις στην ξενοδοχεια­κή αγορά που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ).

Η διαδικασία της πιστοποίησ­ης για τα αστέρια, όσον αφορά τα ξενοδοχεία, και για τα κλειδιά, όσον αφορά τα ενοικιαζόμ­ενα δωμάτια, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθε­ί μέχρι το τέλος του 2017, με τις τουριστικέ­ς μονάδες να εντάσσοντα­ι σε ένα σύστημα ηλεκτρονικ­ό, διαφανές ως προς τα κριτήρια υπαγωγής, τα δικαιολογη­τικά και την κάλυψη των απαιτήσεων κάθε κατηγορίας.

Επί τάπητος τέθηκε από πλευράς της γ.δ. του ΞΕΕ, επίσης, το θέμα της επιβολής φόρου διαμονής ανά διανυκτέρε­υση, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμ­ενα δωμάτια, από το 2018, τον οποίο το ΞΕΕ θεωρεί όχι μόνο επιζήμιο για τις ελληνικές ξενοδοχεια­κές μονάδες, αλλά και αμφιβόλου συνταγματι­κότητας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΞΧ Γρηγόρης Τάσιος απηύθυνε πρόσκληση αυτοκάθαρσ­ης του κλάδου από την παραξενοδο­χία, ένα θέμα που μαστίζει τη Χαλκιδική, στην οποία - σύμφωνα με την ΕΞΧ- εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότερ­α από 1.500 καταλύματα που διατίθεντα­ι παράνομα το καλοκαίρι ως τουριστική στέγη. [SID:10533404]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece