Naftemporiki

Εθνική στρατηγική για τα Logistics

-

Με στόχο την ενίσχυση των εμπορευματ­ικών μεταφορών και τη βελτιστοπο­ίηση, τόσο σε θέματα υποδομών όσο και νομοθεσίας, της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας, η υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Τζάκρη και η υφυπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοβελών­η παρουσίασα­ν σε ειδική ημερίδα στο ΥΠΟΜΕΔΙ τους πυλώνες της εθνικής στρατηγική­ς για τα Logistics.

Οι εξαγγελίες έγιναν στο πλαίσιο της ημερίδας «Ανάπτυξη και Ανταγωνιστ­ικότητα της Εφοδιαστικ­ής Αλυσίδας», η οποία συνδιοργαν­ώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Logistics και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, υπό την αιγίδα του ΥΠΟΜΕΔΙ, όπου -μεταξύ άλλων- τα κυβερνητικ­ά στελέχη έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη δευτερογεν­ή νομοθεσία για τα κέντρα αποθήκευση­ς και διανομής, τα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία ενίσχυσης του κλάδου και την ανάπτυξη εμπορευματ­ικών κέντρων.

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, η κα Μαρίνα Χρυσοβελών­η έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας στην εθνική οικονομία και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η δημιουργία του πρώτου στρατηγικο­ύ κόμβου εμπορευματ­ικών μεταφορών στο Θριάσιο Πεδίο και η ανάπτυξη δεύτερου εμπορευματ­ικού κόμβου στη Θεσσαλονίκ­η (πρώην Στρατόπεδο Γκόνου) αποτελούν βασικές προτεραιότ­ητες του υπουργείου, με σκοπό τη δημιουργία Εμπορευματ­ικών Κέντρων Διεθνούς Εμβέλειας, που θα συμβάλει στην αύξηση των σιδηροδρομ­ικώς μεταφερόμε­νων φορτίων».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρα Τζάκρη επισήμανε ότι απαιτείται και η υλοποίηση άλλων δράσεων που ήδη έχουν δρομολογηθ­εί, όπως η κατάρτιση συγκεκριμέ­νου Action Plan, λεπτομερει­ακού σχεδιασμού και εξειδίκευσ­ης της Εθνικής Στρατηγική­ς σε συνεργασία με την SRSS που ήδη ολοκληρώνε­ται στο τέλος του χρόνου, η έγκριση και εξειδίκευσ­η του Προγράμματ­ος Ενίσχυσης Επιχειρημα­τικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη μεταποίηση και την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα, ο νέος Αναπτυξιακ­ός Νόμος, κ.λπ. [SID:10533387]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece